Обществото не трябва да бъде принуждавано да плаща за ползването

...
Обществото не трябва да бъде принуждавано да плаща за ползването
Коментари Харесай

Обществото трябва да има свободен достъп до плажовете, постанови съд в Германия

Обществото не би трябвало да бъде принуждавано да заплаща за използването на плажове в Германия, нито за къпане и плуване в морето . Това постанови федерален немски съд, поставяйки под въпрос частните плажове по крайбрежията на Северно и Балтийско море, оповестява " Ройтерс ".

Срещу крайбрежния град Вангерланд, който се намира на 170 км западно от Хамбург, е било заведено дело от двама поданици на прилежащи градове, които са поискали да им бъде възложен свободен достъп до двата плажа на града на Северно море .

Плажовете в градчето са значително оградени, като има спомагателни уреди, детски площадки и спасители, а през летния сезон има такса за гости от 3 евро, като локалните поданици и туристите, отседнали в града, не заплащат нищо.

Съгласно немското законодателство, всеки има право да влиза в неизползвани открити пространства и територии, наредба, която има за цел да даде публичен достъп до естествената хубост на страната и да сътвори благоприятни условия за безвъзмезден свободен отдих.

Но съд в провинция Долна Саксония предходната година се произнесе в интерес на Вангерланд, изтъквайки, че въпросните плажове не са неизползвани, а са били отдадени чартърен от града за търговски цели .

Федералният административен съд постановява в своето решение, оповестено през днешния ден, че градът не може да изисква заплащането на такса от посетителите за разходка на плажа или за плуване в морето, само че може за потреблението на оборудванията , построени там.

" Претенциите към съвсем целия плаж, а освен за регионите, нужни за потребностите на бизнеса, постановат несъразмерни ограничавания върху общата независимост ", се споделя в изказване на съда, което частично прекатурва решението на по-долната правосъдна инстанция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР