Общественото мнение е, че кабинетът се постара да стабилизира държавата,

...
Общественото мнение е, че кабинетът се постара да стабилизира държавата,
Коментари Харесай

Политически психолог: Радев хвърли държавата в несигурност

Общественото мнение е, че кабинетът се постара да стабилизира страната, в интервал в който всички системи са несигурни и трябваше да се вземат незабавни решения. Другият детайл от имиджа му е, че това е държавното управление на Радев и че той посредством него се опита да реши поредност от свои проблеми.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria политическият психолог Антоанета Христова.

Единият проблем е да се отърси от отрицателния резултат, че вкара избрани хора в политиката, които той към този момент не утвърждава и станаха врагове. В този смисъл това държавно управление си формулира двама субекта, към които трябваше да бъде сериозно – предходното държавно управление на Кирил Петков и още по-предишното на ГЕРБ.

 
Така Радев показва, че стабилизира и прокарва една от двете си хрумвания за президентска република.
Антоанета Христова

Ако и на идващите избори нямаме държавно управление, от ден на ден страната ще бъде изправена пред нуждата да се сътвори нова технология за стабилизиране на политическата и партийната система, сподели още Христова.

Хората имат чувството, че нещо в актуалната система не работи, пък сподели политологът Христо Панчугов. Това е най-вредният резултат, който имаме от последните няколко месеца.

 
Този парламент, изгубен в личните си борби и безсмислените противодействия, не направи нищо, с цел да отвоюва назад властта, която Радев придърпа към себе си. Но по-страшното е, че не сътвори различен роман. Не направи даже опит да каже, че това не е артикул на системата сама по себе си.
Христо Панчугов

Оценката на държавното управление е напълно в посока на задълбочаване на тази рецесия. Дойде със поръчката какъв брой ужасно ще става занапред, че курсът на България, изключително за спорът в Украйна е неверен, не можа две седмици да разбере има ли газопровод с Гърция или няма. Всичко, с което това държавно управление пристигна като поръчка беше опровергано от събитията. Създаде си облик към подозренията за пробутване на непознати ползи в българската политика, сподели още Панчугов.

Правителството е комплицирана амалгама от хора, които бяха определени, с цел да свършат работа и да създадат положително усещане и други, които не се оправиха толкоз добре, пък отвърна Христова. По думите ѝ, Румен Радев сподели „ хайде скочете “, само че в последна сметка се оказа, че и той не знае къде и хвърли страната в неустановеност.

 
Втората цел на Радев е лявото без Корнелия Нинова. В идващите два месеца ще имаме борбата сред остарялото Българска социалистическа партия и новото в кавички.
Антоанета Христова

Че борбата е за гласоподавателите на Българска социалистическа партия съм склонен, само че дали това може да бъде наречено борба за левицата е под въпрос. И Радев и Нинова са от същата страна на барикадата – страната на ретроградното държание в българската политика и на статуквото, счита Панчугов. Според него, в случай че обединяването сред Политическа партия и Демократична България успее да изпълни със наличие концепцията за смяна и знаят по какъв начин да я осъществят, евентуално би могло да отвори изборната интензивност.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР