Общата крипто пазарна капитализация и Биткойн (BTC) достигнаха рекордни стойности

...
Общата крипто пазарна капитализация и Биткойн (BTC) достигнаха рекордни стойности
Коментари Харесай

3 причини защо крипто пазарът е на червено днес

Общата крипто пазарна капитализация и Биткойн (BTC) доближиха рекордни стойности през вчерашния ден, само че след това означиха спад, което докара до образуването на мечи свещи.

Съгласно информация от последните 24 часа, както и визии на крипто специалисти пазарът на криптовалути през днешния ден може да изпитва усложнения заради композиция от фактори.

Например през последните 24 часа бяха премахнати лонг Биткойн позиции на стойност над $100 милиона, което докара до стартирането на повече договори на пазара, като по този метод се усили предлагането и се понижи търсенето.

Освен това през последните 2-3 дни Биткойн се търгува в относително стеснен диапазон (с дребни изключения) и това може да сътвори предпоставки за пробив или срив, съпроводен от пазарни настроения.

Също по този начин по-широките финансови пазари също се намаляват, което оказва напън върху крипто пазара. Това евентуално се дължи на опасенията за инфлацията и проектите на Федералния запас да увеличи лихвените проценти.

Крипто пазар

Пазарната капитализация на криптовалутата означи бърз напредък от октомври 2023 година насам, отскачайки от тренд линията на поддръжка в границите на прогресивен успореден канал. Тази възходяща траектория докара до пробив от канала на 4 декември, надхвърляйки зоната на опозиция от $1.61 трилиона малко по-късно.

Въпреки спада на 3 януари пазарната капитализация на бранша откри поддръжка в тренд линията на опозиция на канала и възобнови възходящата си траектория, като възвърне равнището на опозиция от $1.61 трилиона.

Вчера TOTALCAP доближи връхната точка от малко над $1.80 трилиона, отбелязвайки най-високата цена от май 2022 година насам. Впоследствие обаче показателят претърпя спад, като все още на правене на публикацията се равнява на $1.72 трилиона.

Запазването на бичата вероятност зависи от това дали TOTALCAP ще се задържи над $1.61 трилиона. Най-вероятният сюжет е растеж от 23% към идната опозиция при $2.10 трилиона. Обратно, затваряне под $1.61 трилиона може да обезсили пробива, което евентуално да докара до 20% спад до междинната линия на канала при $1.37 трилиона.

Поглеждайки към цената на BTC, тя набъбна от септември 2023 година насам, като кулминационната точка беше пробив над съпротивата при $42,300, която служи и като хоризонтална зона на опозиция. Достигайки връх от малко над $49,000 на 11 януари 2024 година, BTC след това претърпя спад, образувайки мечи свещ, като все още на писане на публикацията се търгува за към $46,110.

Понастоящем BTC се търгува над възходяща тренд линия, която обезпечава поддръжка. Бъдещата наклонност ще се дефинира от това дали BTC ще се възвърне или ще се срине надолу.

Успешен отскок може да докара скок на BTC към идната опозиция покрай $50,000, до момента в който регресия под линията на тренда може да провокира спад до най-близката поддръжка при $42,000.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР