Общата избирателна активност на балотажа ще бъде по-ниска на балотажа

...
Общата избирателна активност на балотажа ще бъде по-ниска на балотажа
Коментари Харесай

Анализатори: Очаква се по-ниска обща избирателна активност на балотажа днес

Общата изборна интензивност на балотажа ще бъде по-ниска на балотажа през днешния ден. Около тази теза се сплотиха в студиото на „ Добро утро, Европа “ журналистът Валерий Тодоров и социологът проф. Алексей Пампоров.

Според Валерий Тодоров е допустимо част от гласоподавателите да се окажат разочаровани от това, което се случи на първи тур, обвързвано със възбраната за гласоподаване с машини и огромния брой невалидни бюлетини. Според него обаче може да има и различен резултат – да се засилват хора, които другояче не са изключително дейни гласоподаватели.
Кампанията беше разнообразна и видяхме много раздвижване – струпване на повече претенденти с разнообразни упоритости. Виждаме обаче и различен миг – повече инцидентни хора попадат в изборните листи. Сякаш на локалните избори пада и равнището на отговорност – хората не схващат, че даже най-малкото нарушаване е в действителност нарушаване на закона.
Валерий Тодоров, публицист

Според Алексей Пампоров неналичието на машини е амбицирала забележителен избор на предишния избирателен тур, което е трансформирало в огромна степен някои упования за резултатите.
Винаги е имало опити за управление на вота и основаване на „ димки “ с показно разпределяне на пари или кебапчета. В същото време в секциите са се случвали и други неща след привършване на изборния ден, само че хората го виждат чак в този момент поради записите от видеонаблюдението.
Алексей Пампоров, социолог

Според анализаторите първичната електорална тръпка на избиратеилте е минала с първия тур на изборите, а това може да се окаже и причина за по-ниска изборна интензивност на някои места, където се организира балотаж.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР