Обсъжда се въвеждане на единна информационна платформа, в която всеки

...
Обсъжда се въвеждане на единна информационна платформа, в която всеки
Коментари Харесай

Биг Брадър на пътя: Шофьори ще сигнализират за нарушения в Е-платформа

Обсъжда се въвеждане на единна осведомителна платформа, в която всеки да може да подава сигнали за рискове на пътя. Проектът е заложен в Закона за пътищата и задачата е да се вкарат у нас разпоредбите за всички страни- членки на Европейския съюз, заяви Нова телевизия.

Ако електронната система стане факт, сигналът на всеки жител ще стига непосредствено до институцията, която стопанисва пътя. След това от там ще са длъжни да разгласяват в платформата информация за всички подхванати ограничения.

И още от препоръчаните промени – да се сътвори указател на специалистите по пътна сигурност. А те, от своя страна, ще вършат целенасочени и периодически инспекции на пътищата. Целта е стопаните на пътя да могат да разпореждат задания на квалифицирани лица.

Въвеждането на процедурите не е наложително за всички пътища в страната, а единствено за тези, които са част от Трансевропейската мрежа, както и построените с европейско финансиране. Предвижда се разпоредбите да се ползват и за автомагистрали и първокласни пътища.

За второкласни, третокласни и общински ще е по избор и на процедура не е ясно дали за нередности по тях ще можем да подаваме сигнали.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР