Образователният министър на Франция Жан-Мишел Бланке изрази съжаление, че тестовете

...
Образователният министър на Франция Жан-Мишел Бланке изрази съжаление, че тестовете
Коментари Харесай

Френски министър: Срещаме трудности с масовото приемане на тестовете със слюнка в училищата

Образователният министър на Франция Жан-Мишел Бланке изрази страдание, че тестванията със слюнка за определяне на COVID-19 измежду учениците не срещат необятна поддръжка, написа Le Figaro. Той приканва да се насърчи тяхното все по-масово потребление.

„ Това е компликация, която имаме през цялото време. Важно е обаче тези проби да се вършат на учениците, защото доста от тях към момента не са имунизирани. Силно предизвиквам родителите в тази посока “, съобщи Бланке.
От през днешния ден Франция стопира безплатните проби за COVID-19
От през днешния ден Франция спря да предлага безвъзмездни проби за ковид в границите на последните старания на държавното управление да подтикне към вакс...

От понеделник, 15 ноември, маските още веднъж станаха наложителни в клас за всички възпитаници във Франция. Това решение бе оповестено от президента на републиката Еманюел Макрон в послание към нацията. От началото на октомври маските последователно бяха отстранени в учебните заведения, само че в този момент ги връщат още веднъж поради повишаването на темпа на епидемията.

Към днешна дата 75,9% от децата във възрастовата група 12-17 години са получили най-малко една доза от имунизацията против Covid-19, написа изданието. Но този % варира в другите райони на страната. Така да вземем за пример, в Париж той е 71%, само че в департамента От Корс в Корсика е не повече от 41%.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР