Образователните институции да не се използват за предизборни изяви. Политическите

...
Образователните институции да не се използват за предизборни изяви. Политическите
Коментари Харесай

Образователният министър размаха пръст на РУО за предизборната пропаганда в училищата

Образователните институции да не се употребяват за предизборни изяви. Политическите въздействия не трябва да влияят върху системата. Това подреди служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов на началниците на районните ръководства на образованието (РУО) на среща във връзка началото на новата образователна година.

Съгласно законите за държавния чиновник и за предучилищното и учебното обучение системата е деполитизирана и не трябва да бъде обект на политически изяви, добави проф. Пенов, оповестиха от МОН.
 Кандидатите за учебни шефове да имат и управнически опит, желаят от профсъюз
Кандидатите за учебни шефове да имат и управнически опит, желаят от профсъюз " Образование "

Огромна е заплахата Върховен административен съд дефинитивно да анулира наредбата

Припомняме, че на 11 август на оповестените от предходното управление на МОН състезания за шефове на учебни заведения след тъжба от директорката на СУ " Д-р Петър Барон " в Пазарджик в качеството й на участник в конкурс. Върховен административен съд стимулира решението си със индивидуалност в критериите за претендентите и заплаха от съществено засягане на публичния интерес при централизирано осъществяване на стотици състезания за шефове на институции в системата на образованието.

Друго достижение на просветителният министър в кабинета " Петков " - Николай Денков , който подозираше присъединяване на шефове на РУО в политиката в прорез със закона и морала, беше решението на Министерски съвет от 30 декември 2021 година, с което на районните ръководства на образованието да реализират политическа и партийна активност . През март т.г. и за съответен случай на корист със служебно състояние в тази връзка в РУО-София област.
 МОН призна, че няма надзор над шефовете, Денков отхвърля пост в длъжностен кабинет
МОН призна, че няма надзор над шефовете, Денков отхвърля пост в длъжностен кабинет

МОН показа доклада за свършенат работа по време на кабинета на Кирил Петков

На днешната среща Сашо Пенов изиска от началниците на РУО информация за цялостната материална база в учебните заведения, с цел да може да бъде преценена физическата среда, нужна за образованието на децата.

Като едно от най-важните неща, които предстоят, той уточни задействането на Механизма за обсег, който изисква взаимна работа на институциите по обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. На равнище изпълнителна власт към този момент сме говорили и с други сътрудници - Министерство на труда и обществената политика и Министерство на вътрешните работи, съобщи проф. Пенов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР