Обратните ипотечни червени знамена, които възрастните трябва да знаят

...
Обратните ипотеки могат да бъдат чудесен начин за възрастните хора
Коментари Харесай

Обратните ипотеки могат да бъдат чудесен начин за възрастните хора да получат достъп до капитала в домовете си, за да генерират доход след пенсиониране или да покрият разходи като медицински сметки. За съжаление, те също се превърнаха в основна мишена за измамници, които искат да се възползват от популярността на този продукт, за да експлоатират по-възрастни собственици на жилища.

За да се предпазите от потенциална измама, жизненоважно е да знаете какво да търсите когато оценявате предложение за обратна ипотека. Познавайки някои от често срещаните червени знамена, можете да се въоръжите срещу измамници и по-добре да идентифицирате легитимните оферти.

Започнете търсенето си за обратна ипотека тук и сравнете кредиторите.

Обратната ипотека забелязва възрастните хора трябва да знае

Внимавайте за следните признаци на потенциална измама с обратна ипотека.

Непоискани оферти

Ако получите нежелано обаждане, имейл или писмо предлагайки обратна ипотека, бъдете подозрителни. Уважавани кредитори за обратна ипотека няма да се свържат с вас с оферта за обратна ипотека, без да сте поискали информацията.

Не давайте лична информация, като например номера на социално осигуряване или номера на финансови сметки, на никого който се свързва с вас без ваше разрешение.

Научете повече за вашите опции за обратна ипотека тук.

Настоятелни тактики за продажби

Един от най-големите признаци на измама с обратна ипотека е, когато продавачът използва тактика на силно натиск, за да ви принуди да подпишете договор.

Измамниците използват тактика на силно натиск, за да ви подтикнат към бързо решение, без да ви дават време да разберете напълно последиците. Законните заемодатели на обратна ипотека трябва да ви дадат достатъчно време, за да прегледате и разберете условията на заема.

Внимавайте с всеки, който се опитва да ви принуди да вземете решение или който рекламира чувствителна към времето възможност, която ще пропуснете, ако не действате бързо. Законните фирми не притискат клиентите, особено възрастните, да подпишат правно обвързващо споразумение, преди да са готови за това.

Предварителни такси или необясними разходи

Преди да подпишете какъвто и да е договор, уверете се, че разберете всички включени разходи, включително лихви, такси и всякакви други такси. Легитимен кредитор за обратна ипотека ще ви предостави списък с всички разходи, които ще понесете, включително прогноза за разходите при затваряне. Ако заемодателят не разкрие тези разходи, това е знак за измама.

Освен това заемодателят с обратна ипотека никога не трябва да иска предварителни такси, различни от цената на необходимата оценка на жилището. Ако кредиторът ви поиска предварително плащане за такси за кандидатстване, такси за консултиране или други разходи, той вероятно е измамник.

Прекалено добри, за да бъдат верни обещания

Внимавайте за търговци, предлагащи „гаранция за връщане на парите“, като твърдят, че никога няма да трябва да изплащате обратната си ипотека или казват, че имат „специална“ програма като обратна ипотека на VA (VA не предлага обратни ипотеки).

За да се предпазите от фалшиви искове, отделете време, за да разберете как работят обратните ипотеки, за да можете да забележите подозрителни искове. Както гласи поговорката, ако нещо звучи твърде хубаво, за да е истина, вероятно е така.

Изводът

Един от най-добрите начини да избегнете измама с обратна ипотека е да проверите щателно всеки кредитор, с който мислите да работите. Проверете при Националната асоциация на кредиторите за обратна ипотека и Better Business Bureau, за да се уверите, че има необходимите лицензи и регистрации. Прочетете отзивите и оценките на клиентите, за да научите какво мислят другите собственици на жилища за заемодателя.

Най-важното е да отделите време, за да разберете напълно възможностите си и не се колебайте да се консултирате с финансов съветник за насоки. Вашият дом е твърде ценен, за да рискувате да го загубите заради измама.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР