Оборотът в услугите в сектора на информационните и комуникационни технологии

...
Оборотът в услугите в сектора на информационните и комуникационни технологии
Коментари Харесай

18% ръст на оборота в ИКТ сектора за 2017 година

Оборотът в услугите в бранша на осведомителните и информационни технологии /ИКТ/ в България се е нараснал с над 300% за последните 7 години, като през 2017 година нарастването е с 18% на годишна база.Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, който откри Cloud and Blockchain Forum 2018. Форумът събира снабдители на услуги, телеком оператори, бизнес и ИКТ експерти, които ще обсъдят основните проблеми на пазара на облачните услуги и блокчейн технологиите.

Борисов посочи, че секторът на осведомителните и информационни технологии /ИКТ/ в България регистрира позитивни трендове и е един от най-бързо разрастващите се в стопанската система на страната. „ В него са заети над 50 хиляди души, а броят им нараства с към 7% по отношение на съответния интервал на миналата година “, акцентира той.

Зам.-министърът уточни, че нововъведенията и степента на интеграция на цифровите технологии в индустриалните процеси стават все по-определящи за конкурентоспособността на предприятията. Борисов добави, че от изключителна значимост е да се разпознават всички връзки сред цифровата и обичайна промишленост, тъй като точно те са основата на цифровата промяна на стопанската система и са основен макроикономически фактор за по-бързото развиване и конкурентоспособност на страната ни.

Борисов акцентира, че развиването и приложението на блокчейн и клауд технологиите в стопанската система са един от образците за това, които ще трансформират обществото. „ Очаква се те да окажат влияние върху цифровите услуги и да трансформират радикално бизнес моделите в необятен кръг от области, като да вземем за пример опазването на здравето, застраховането, финансите и други ", приключи той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР