Оборотът на криминалните пазари у нас се изчислява на около

...
Оборотът на криминалните пазари у нас се изчислява на около
Коментари Харесай

Експерт с кошмарна статистика за криминалните пазари

Оборотът на престъпните пазари у нас се пресмята на към 2 милиарда лв. годишно. Това сподели ген. Чавдар Червенков, някогашен началник на Военното разузнаване и някогашен министър на вътрешните работи, предава " Фокус ".

Генерал Червенков се базира на две изследвания на Института за проучване на демокрацията по отношение на активността на проведената престъпност за последните 6 години: 2010-11г. и 2012-13 година По думите му за първия интервал най-големият незаконен пазар е проституцията, следвана от Данък добавена стойност измамите, незаконния пласмент на горивата и контрабандата на цигари.

„ Имаме смяна за тези 5-6 години, които минаха от този момент. На първо място, като изключим пазара на секс услуги, се подрежда незаконната търговия с горива – в порядъка сред 600 и 700 млн. лв. оборот. След нея е търговията с опиати – към 400-450 млн. лв. Данък добавена стойност измамите са спаднали съвсем 2 пъти – 250-300 млн. лева Трябва да се означи фрапантния спад на контрабандата на цигари, която е към 178-180 млн. лева против 400 млн. тогава “, изясни ген. Червенков.

Той дефинира като оригиналност в незаконните пазари у нас през последните години каналджийството, т.е. трафика на мигранти, което, съгласно него, основава предпоставки за връзки сред мафията и терористичните организации. По думите му за процесите на конвергенция сред двата вида престъпност има три групи фактори - институционални, организационни и обществени. Ако бъдат открити близки допирни точки сред тези фактори, то тогава мрежите да проведените незаконни групи ще се слагат в услуга на терористичните организации, сподели още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР