Обнадеждаваща новина за пробив в борбата с коронавируса долетя от

...
Обнадеждаваща новина за пробив в борбата с коронавируса долетя от
Коментари Харесай

Пробив: Ваксина дава 100% имунен отговор срещу COVID-19 след реваксинация

Обнадеждаваща вест за пробив в битката с ковид долетя от Англия. Учени от университета в Оксфорд оповестиха, че разработваната от тях ваксина е дала извънредно положителни резултати след първите проби при хора.
От обява в авторитетното здравно списание " The Lancet " излиза наяве, че имунизацията, наречена ChAdOx1 nCoV-19, се е оказала ефикасна и без странични резултати. Общо 1 077 души са получили от препарата, който е създаден от учени от английския университет в Оксфорд взаимно с компанията „ Астра Зенека “. Първите резултати сочат, че след инжектиране, имунната система на доброволците създава антитела и Т-клетки, които могат да се борят с ковид.
Произведена е от генетично създаден вирус, който предизвиква елементарната простуда при шимпанзетата. Той е мощно модифициран, на първо време, за  да не може да аргументи инфекции у хората, а също и да " наподобява " повече на ковид. Учените реализират това, прехвърляйки върху имунизацията, която създават, генетичните указания за шиповия протеин на ковид - средството, посредством което той превзема клетките. Това значи, че имунизацията наподобява на ковид толкоз, че имунната система може да се научи да го нападна.
Изпитанията са извършени сред 23 април и 21 май. Средната възраст на участниците е 35 години, като те са били сред 28 и 44 години. 536 от тях са били дами, а 541 – мъже. Те са били разграничени в две групи – такива, които са получили ChAdOx1 nCoV-19 и такива, които са получили ваксина против менингококи и са употребявани за контрола. Резултатите сочат, че равнищата на Т-клетките доближават максимума си 14 дни след имунизацията, а равнищата на антителата - пик след 28 дни. Изследването демонстрира, че 90% от хората, развиват обезвреждащи антитела след една доза от имунизацията. Само на 10 души е сложена втора доза и всички те също създават антитела.
Като цяло всички, получили имунизацията, не са показали съществени странични резултати. Най-честите странични резултати са били мускулна болежка, отмалялост, главоболие и температура. Тези нежелани реакции са били елементарно туширани с назначението на парацетамол. Болка на мястото на използването на имунизацията се е показала на първия ден. Учените са безапелационни, че макар положителните вести, занапред ще се вършат изследвания за дълготрайните резултати и резултатност на имунизацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР