Обмисля се идеята за създаване на общински магазини, в които

...
Обмисля се идеята за създаване на общински магазини, в които
Коментари Харесай

Общински магазини ще предлагат само българска продукция у нас?

Обмисля се концепцията за основаване на общински магазини , в които да се предлага единствено локална, българска продукция

Това стана ясно от думите на министъра на земеделието и храните Кирил Вътев , който взе присъединяване в среща с представители на Българска земеделска камара в Министерството на земеделието и храните. Той подсети, че пазарът се уголемява и страната е длъжна да поддържа първично произвеждане на плодове, зеленчуци, месо, мляко и даде образци за положителни модели в Румъния, Испания, Германия и Франция.

Кирил Вътев съобщи още, че се работи по нормативни промени , с които да се защитят в по-висока степен българските производители посредством възстановяване действието на веригата за доставки на храни и реализиране на баланс и бистрота в комерсиалните връзки при прецизно съблюдаване разпоредбите за конкуренция, като самодейността беше подкрепена и от останалите участници в днешната среща.

Министър Вътев добави, че чакаме решение на Европейска комисия по отношение на таваните на украинската помощ

„ Единствено след позитивен отговор може да се пристъпи към превеждане на средствата. Ако се изплатят средства, без такова позволение, страната ни ще влезе в наказателна процедура. Не би трябвало да нарушаваме разпоредбите “. 

От браншовата камара потвърдиха поддръжката си по отношение на осъществяване на Меморандума и регистрираха напредъка по него.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР