Обменният курс на турската лира към щатския долар падна до

...
Обменният курс на турската лира към щатския долар падна до
Коментари Харесай

Турската лира поевтиня, защото пазарите не обичат избори без победител

Обменният курс на турската лира към щатския $ падна до ново двумесечно дъно, защото финансовите пазари започнаха търговията след от неделните президентски избори в страната и упования балотаж на 28 май..

Валутата отслабна до 19.70 за $, преди да възвърне част от загубите си до 19.66, на път за най-лошата си сесия от началото на ноември. Което не е надалеч от равнището от 19.80 от началото на март след смъртоносните трусове през февруари, напомни " Ройтерс ".

Според " Блумбърг " финансовите брокери чакат неустойчивост в обменния ѝ курс, а един от тях споделя, че " за пазарите това е един от най-лошите резултати " от вота. Не е изключено държавни банки да се намесят в поддръжка на националната валута измежду лимитирана търговия с нея, добавя организацията.

Президентският избор ще реши освен кой управлява Турция и оформя външната политика на страната-членка на НАТО с население от 85 милиона души, само че и и икономическото й бъдеще на фона на дълбока рецесия на разноските за живот.

" Трудно е да се планува позитивен за пазара сюжет, произлизащ от днешното гласоподаване за президент и парламент ", написа в неделя Волфганго Пиколи от Teneo в първи коментар до клиентите. Анализаторите чакат лирата да се изправи пред внезапни корекции след изборите след години на стопански несъответствия и неортодоксална парична политика. JPMorgan предвижда, че лирата може да се обезцени до равнища от 24-25 за $. Goldman Sachs сподели в записка от последните дни, че нейните калкулации демонстрират, че пазарът дефинира цената на лирата да отслабне с 50% през идващите дванадесет месеца, в това число и посредством внезапна обезценка след изборите.

Лирата, която е склонна към внезапни съмнения преди нормалните часове за търговия, отслабна с 5% от началото на годината. Валутата е изгубила съвсем 95% от цената си през последното десетилетие и половина, защото икономическите политики, ориентирани към кредитно стимулиране на икономическия напредък, доведоха до грандиозни цикли на взрив и спад и необуздани пристъпи на инфлация и разтърсвания на валутния пазар, добавя " Ройтерс ".

Съотношението USD/TRY сега наподобява като намек за най-малко още две седмици политическа невъзможност в Турция, защото общите избори в неделя не съумяха да обезпечат ясни спечелили съгласно 99% гласовете. Но балансиращ резултат за вложителите, търсещи по-ясни отговори, наподобява има мощното показване на ръководещият алианс на парламентарните избори. Курсът на лирата може да се въздейства сега и от хода на договарянията в Съединени американски щати за увеличение тавана на държавния дълг - новините с вяра за решение в идващите дни поддържаха силата на $.

Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР