Облечените в бяло демонстранти настояваха за единство на страната, а

...
Облечените в бяло демонстранти настояваха за единство на страната, а
Коментари Харесай

Стотици хиляди в цяла Испания призоваха за единство

Облечените в бяло стачкуващи упорстваха за единение на страната, а към ръководещите насочиха едно изрично обръщение - "или разговор, или оставки ", съобщи Българска национална телевизия.

"Бла, бла, бла, дано поговорим " - с този любопитен девиз, хиляди стачкуващи настояха ръководещите в Мадрид и сепаратистите в Барселона да загърбят разликите си и да сложат завършек на политическата рецесия.

Облечени в бяло, като знак на мира и без никакви флагове - такива избраха да бъдат протестиращите.

В Барселона също се чуха апели за единна Испания. „ Уважението е в основата на всичко. Никой ме може да ме принуди да желая самостоятелност и всички ние, които желаеме Испания да резервира целостта си, не може да бъдем наричани фашисти. Всички сме равни и всички сме испанци “, съобщи каталунски последовател на единна Испания.

Шести ден двата враждуващи лагера не престават да си разменят закани - каталунският парламент упорства, че жителите са поискали Каталуния да се отдели от Испания и че е допустимо това да бъде направено едностранно.

От своя страна испанското държавно управление заплашва да задейства член 155-и от Конституцията, с който да замрази правата на самостоятелната област.

Испанският парламентарен съд забрани плануваното за понеделник съвещание на районния парламент на Каталуния.

Вместо това, водачът на сепаратистите Карлес Пучдемон ще държи тирада във вторник, а упованията са да разгласи самостоятелност.

Ако това стане, Мадрид може фактически да отнеме автономията на Барселона, а Испания да изпадне в невиждана до този миг конституционна рецесия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР