Областният управител Здравко Димитров свика първото за 2018 година заседание

...
Областният управител Здравко Димитров свика първото за 2018 година заседание
Коментари Харесай

Казаха в кой ден стават най-много катастрофи в Пловдив

Областният шеф Здравко Димитров свика първото за 2018 година съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата на територията на област Пловдив. Участие в полемиката взеха шефът на ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив основен комисар Атанас Илков, инж. Алекси Кесяков - секретар на Държавно публичната комисия по сигурност на придвижването, инж. Койчо Русев - ръководител на Националната транспортна камара, контрольор Ботьо Гиргинов - представител на Пътна полиция, шефът на Пътно ръководство - Пловдив Йотов, зам.-областният шеф Димитър Керин, основният специалист по сигурността в Областна администрация Пловдив Валери Баранов, Георги Маринов - заместник-кмет "Обществен ред и сигурност " в Община Пловдив и кметове на обитаеми места в региона.
Областният шеф Здравко Димитров откри съвещанието, като посочи вредата, която нанасят пътнотранспортните катастрофи и пътният травматизъм на стопанската система и съобщи, че този конгрес има за цел да запознае участниците с избраните ограничения, които ще доведат до понижаване на пътно-транспортните катастрофи в региона. Той акцентира, че на срещата участват хора, които се сблъскват действително и знаят тъкмо какви са проблемите на съответните обитаеми места и за това тяхната интензивност е от извънредно значимо значение.

Главен комисар Илков и контрольор Гиргинов показаха настояща информация за пътната конюнктура и пътната сигурност в общините на територията на област Пловдив. В разбора не беше подценен фактът, че към момента област Пловдив е преди всичко в страната по тежки пътнотранспорти катастрофи, само че наклонността е към намаляването им през 2017 година спрямо 2016 година Според разбора най-наситени с ПТП са пролетните и есенните месеци, а петък е сериозният ден, в който се случват най-вече произшествия. На първо място измежду аргументите за произшествия са високата скорост, следвана от отнемането на преимущество. Пътищата, които са "първенци " в черната статистика, са автомагистрала "Тракия " и пътят Пловдив-Смолян.

Инспектор Гиргинов посочи, че макар напъните, които институциите поставят, институциите към момента са длъжници на обществото и, с цел да се понижат жертвите по пътищата е належащо да се подхващат решителни дейности. Основните ограничения, които биха довели до ограничение на пътнотранспортните катастрофи, са засилен надзор, изключително в дребните обитаеми места, възобновяване на отвесната и хоризонтална маркировка и ограничение на скоростна на местата с централизация на ПТП, обезопасяване на пешеходните пътеки, построяването на кръгови кръстовища там, където това е належащо и слагането на камери. 

Но всички участници в срещата бяха единомислещи, че в случай че няма съзнание у пешеходците, колоездачите и водачите на моторни транспортни средства, тези ограничения сами по себе си няма да попречват произшествията. За това, една от главните задания, към която всички се сплотиха, беше възпитанието на подрастващите и превъзпитанието на възрастните, като причина за понижаване на пътно-транспортните произшествия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР