Областният управител Здравко Димитров и Директорът на областната дирекция по

...
Областният управител Здравко Димитров и Директорът на областната дирекция по
Коментари Харесай

Пръскат с Virkon S всички входно-изходни артерии на Пловдивска област заради чумата

Областният шеф Здравко Димитров и Директорът на регионалната дирекция по сигурност на храните – доктор Камен Янков организираха оперативна среща, на която беше разисквана епизоотичната конюнктура в региона и ограниченията за попречване възникването и разпространяването на чума по животните.

На срещата беше взето решение всички входни и изходни пътни артерии на региона да бъдат обеззаразявани с дезинфекционния препарат Virkon S, с цел да не бъде позволено преместване на вируса от незаконното превозване на животни от инфектираните области в други елементи на страната. В момента в Пловдивска област не са открити огнища на болестта, само че превантивните ограничения имат за цел да бъде стопиран процеса на разпространяване.

Областният шеф е в непрестанен контакт и с шефът на ОДМВР – Пловдив - старши комисар Атанас Илков, с който също разискаха акцията за предотвратяване на региона от разгръщане на болестта. Комисар Илков съобщи, че на всички входно-изходни артерии ще бъдат сложени денонощни патрули, които ще наблюдават за нелегално превозване на животни.

Утре, 20 юли, в Областна администрация Пловдив  ще бъде извършена среща, на която ще участва районният министър Николай Нанков и представители на АПИ, на която ще бъде разисквана епизоотичната конюнктура в региона и ограниченията за попречване на разпространяването на заболяването.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР