Областният управител на Перник д-р Симеон Василев иска експеримент с

...
Областният управител на Перник д-р Симеон Василев иска експеримент с
Коментари Харесай

Областният управител на Перник иска експеримент с машинно гласуване

Областният шеф на Перник доктор Симеон Василев желае опит с машинно гласоподаване да бъде изработен и в Перник.

На среща с кметовете и секретарите на общините в района той акцентира, че доста от хората ще гласоподават за първи път с машини и за задачата е нужна необятна разяснителна акция.

Д-р Симеон Василев уточни, че ще направи всичко, което зависи от него идните парламентарни избори да бъдат транспарантни и почтени. Той подчертава и на нуждата от профилактика на епидемията от ковид.

„ Трябва да предприемем всички профилактични дейности при организирането и провеждането на тези избори. И моята персонална молба е към всички сегашни и бъдещи членове на Районната  на секционните изборни комисии да се имунизират, с цел да може хората, които гласоподават и хората, които вземат участие напълно в изборния развой да са предпазени “, сподели доктор Василев.

По време на срещата беше дадена добра оценка на организацията на предходните избори от 4 април, като мнението и на шестте общини е тя да се резервира в този си  тип и на 11 юли.

В същото време от по-малките общини настояха да се мисли и в посока специалисти на „ Информационно обслужване “ да обработват данните от гласуването на място по общини, по този начин както се прави на локалните избори.

Все по- мъчно са намират искащи да бъдат членове на СИК поради пътуването до регионалния център и дългото очакване за предаването на изборните бумаги, сподели кметът на Трън Цветислава Цветкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР