Областният управител на Монтана Росен Белчев заедно с бизнесмени от

...
Областният управител на Монтана Росен Белчев заедно с бизнесмени от
Коментари Харесай

Областен управител и бизнесмени редят специалности в бъдещия професионален колеж в Монтана

Областният шеф на Монтана Росен Белчев дружно с предприемачи от Монтана и района редят специалностите в бъдещия държавен професионален лицей в Монтана. Предложенията ще бъдат изпратени в просветното министерство.
Най-голяма част от работодателите са поискали в него да се образоват експерти по металообработка - шлосери, стругари, заварчици, фрезисти и т.н, а също експерти в шивашкото произвеждане. Имало е и малко оферти за образование на програмисти и селскостопански експерти. До края на февруари т.г. регионалната администрация ще заключи предложенията и ще ги внесе в министерството на образованието, разгласи регионалният шеф. Той посочи, че в бъдещия държавен професионален лицей ще се дава висока степен на подготовка и ще има обязаност с университети, в случай че колежаните продължат образованието си при тях, то да бъде в по-кратки периоди като се признават част от изпитите.
"С разкриването на държавния професионален лицей желаеме да задържим младежите в нашия прелестен град и район Монтана, като им дадем опция за образование и реализация ", разгласи регионалният шеф. Той съобщи, че се надява колежът да одобри първият си випуск още през есента на тази година.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР