Областният съвет на Българския червен кръст (БЧК) - Враца подпомогна

...
Областният съвет на Българския червен кръст (БЧК) - Враца подпомогна
Коментари Харесай

БЧК подкрепи финансово семействата на 4 деца от община Мездра, пострадали при катастрофи /снимки/

Областният съвет на Българския червен кръст (БЧК) - Враца подкрепя финансово фамилиите на четири деца от община Мездра, потърпевши през тази година при пътнотранспортни катастрофи, оповестиха от локалната администрация.
Средствата са обезпечени от едноименния Национален дарителски фонд на БЧК, основан през 2005 година
В взаимозависимост от степента на увреждания на децата в резултат на пътните злополуки - доста тежка, среднотежка или междинна, фамилиите на две момчета на по 16 година от Мездра, на едно момче на 16 година от с. Крапец и на едно момче на 17 година от с. Царевец получиха разнообразни суми - 500, 700 или 1000 лева, за лекуването и рехабилитацията на потърпевшите.
Родителите на потърпевшите деца одобриха дарението с признателност.
Освен четирите деца от община Мездра, БЧК ще подкрепи финансово фамилиите на още две потърпевши деца от област Враца - момче на 8 година от Козлодуй и велосипедист на 17 година от Бяла Слатина.
Общият размер на помощта за шестте деца е 3900 лева
Водени от устрема да поддържат почтените жертви на „ войната “ по пътищата и да облекчат техните премеждия, БЧК и останалите сътрудници във Фонда набират средства посредством взаимни благотворителни начинания под мотото „ Да опазим децата на пътя “, които два пъти годишно - за Деня на детето - 1 юни, и преди Коледа, дават на фамилиите на потърпевшите деца.
От основаването на Фонда до момента БЧК е предоставила финансова помощ на обща стойност 516 877 лева, като са подкрепени 879 деца от цялата страна, потърпевши при ПТП.
Банковата сметка на Национален дарителски фонд за подкрепяне на деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи е: Уникредит Булбанк IBAN: BG64UNCR 7630 1077 1341 33, BIC: UNCRBGSF.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР