Областният лидер на ГЕРБ в Пловдив и кметът на Стамболийски

...
Областният лидер на ГЕРБ в Пловдив и кметът на Стамболийски
Коментари Харесай

Кмет и олластен лидер от ГЕРБ бяха извикани на разпит в полицията

Областният водач на ГЕРБ в Пловдив и кметът на Стамболийски бяха извикани за разпит в  полицията. Според тях това е продължение на ареста на Бойко Борисов, оповестява " Нова телевизия ". Те настояват, че в този момент продължавали полицейските дейности в разнообразни общини и градове на България за “да обезсилят партията “.

Разпитът на Георги Мараджиев във Второ полицейско ръководство в Пловдив продължи два часа и половина. В районното са извикани още 15 симпатизанти на партията.

 „ След ареста на господин Борисов преди няколко дни, вие доста добре знаете какво се случи, това нещо се повтаря по обитаеми места на терен. Идеята е премахване на такива кметове, на регионални координатори на ГЕРБ, обезсилване на политическата партия. Всички знаете, че очевидно предстоят предварителни избори и по този метод да бъде обезглавена партия ГЕРБ ”, сподели водачът на ГЕРБ-Пловдив област Георги Мараджиев.

Той е извикан за разпит по сигнал, че на  изборите предходната есен опитал да осуети акция на Икономическа полиция за пазаруване на гласове в магазин в пловдивското Ново село. Самият Мараджиев отхвърля да е пречил на униформените. Твърди, че хората непринудено се събрали, с цел да защитят притежателя на комерсиалния обект.

„ Да се опасявам от арести? Че той Борисов не се опасява от арести, аз защо да се опасявам? Страхувам се от нещо друго. Страхувам се от това, че по някакъв метод всички тези събития, които стават, водят към една полицейщина, към една полицейска страна ”, безапелационен беше пловдивският водач на ГЕРБ.

Срещу Мараджиев няма повдигнато обвиняване. Това оповестиха за NOVA от Министерство на вътрешните работи. В писмена позиция допълниха, че разпитът е по почнала инспекция на Районната прокуратура. Мараджиев бил извикан в качеството му на жител, с цел да му бъде снето пояснение, а не в ролята на политическо лице.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР