Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград Андрей Новаков сигнализира Районната избирателна комисия,

...
Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград Андрей Новаков сигнализира Районната избирателна комисия,
Коментари Харесай

Проверяват жалба на ГЕРБ, че член на СИК снима личните карти на избирателите

Областният координатор на ГЕРБ-Благоевград Андрей Новаков алармира Районната изборна комисия, че в някои от секционните изборни комисии организацията съзнателно е основана по този начин, че процесът да върви извънредно постепенно, оповестяват от пресцентъра на ГЕРБ.

„ В секции № 1, 4, 5, 7, 8, 12, 17 и 21 гласоподавателите се позволяват един по един и жителите, изнервени от дългото очакване, породено от организацията на активността основана от членовете на СИК, се отхвърлят от гласоподаване ", се показва в жалбата.

" Съгласно член 100, алинея 1, т. 3 от Изборния кодекс секционната изборна комисия обезпечава свободното и умерено протичане на гласуването в изборната секция. В изборния кодекс няма императивна наредба, според която СИК може да позволява само по един жител в изборната комисия ”, допълват от ГЕРБ.

В нея е конкретизирано още че е неприемливо е поради дейности на СИК и слаба организация жителите да се отхвърлят от гласоподаване.

„ Моля да извършите инспекция по актуалната тъжба и да обърнете внимание на членовете на горецитираните секционни избрателни комисии, че наредбите на член 100 от Изборния кодекс са императивни и, че те са длъжни да основат организация по умерено протичане на изборния развой ” се желае в жалбата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР