Областният информационен център-Варна представи първата по рода си интерактивна книга

...
Областният информационен център-Варна представи първата по рода си интерактивна книга
Коментари Харесай

Интерактивна книга събра европроектите, реализирани във Варненска област

Областният информативен център-Варна показа първата по рода си интерактивна книга с планове, осъществени с европейско финансиране на територията на Варненска област. Тя към този момент е налична в интернет на адрес www.oicvarna.eu.

Интерактивната книга съдържа планове, финансирани по всички оперативни стратегии, и информацията в нея ще се добавя и обновява редовно от ОИЦ-Варна. Всеки от тях е разказан с цялостното си название, бенефициент, метод на финансиране, бюджет, интервал и действия за осъществяване. Проектите са онагледени със фотоси.

Книгата може да бъде потребна на бенефициенти, студенти, както и на млади бизнесмени, които се интересуват от стратегии и планове с европейско финансиране, изясни шефът на ОИЦ-Варна Виктория Николова. Тя е добър образец за това по какъв начин с европейски средства могат да се случват хубави неща, уточни тя.

В цифровия алманах може да бъде открита информация и за оперативните стратегии от предишния (2007-2013г.) и сегашния (2014-2020г.) програмен интервал, за планове с друго донорско или европейско финансиране, както и за материали, които издава Областният информативен център – Варна.

412 плана на обща стойност 450 350 393 лева са осъществени в Област Варна през новия програмен интервал – от 2014 година досега, добави Виктория Николова. Тя показа активността на Областния информативен център, който ще продължи да действа по Оперативна програма „ Добро ръководство “ 2014-2020г. за нов, тригодишен интервал.

ОИЦ-Варна поддържа и група във Facebook, в която разгласява всичко настоящо, обвързвано с европейските стратегии и планове. Две трети от нейните членове са дами, една трета са мъжете. Най-много са потребителите във възрастовата група от 25 до 45 години. Освен от България, в групата членуват хора от Германия – 32, Англия – 30, Австрия – 12, Белгия – 6, Съединени американски щати – 5, Нидерландия – 5, Русия – 4, Испания – 4, Турция – 3. От българските читатели най-вече са тези от Варненско, само че групата се следи и от поданици на София, Добрич, Бургас, Пловдив и Шумен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР