Област Ловеч ще има депутати от четири политически партии и

...
Област Ловеч ще има депутати от четири политически партии и
Коментари Харесай

Област Ловеч ще има депутати от четири политически партии и коалиции

Област Ловеч ще има депутати от четири политически партии и обединения в 45-ото Народно заседание, като ГЕРБ резервира двата си мандата, а Българска социалистическа партия губи един по отношение на предходния парламент.

В новото Народно заседание обединението ГЕРБ – Съюз на демократичните сили ще бъде представлявана от зам.-министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който беше лидер на листата в Ловешкия изборен регион и досегашния народен представител Иван Миховски, четвърти в листата, само че събрал повече преференциални гласове от втория в листата – някогашния вътрешен министър Младен Маринов и третия Ирина Митева, която е някогашен регионален шеф на Ловеч.

Останалите три от общо петте мандата за района са за „ ИТН “, „ Българска социалистическа партия за България “ и Движение за права и свободи.

Право да ги съставляват в новия парламент получиха водачите на листите им, надлежно Станислав Балабанов, Ирена Анастасова и Рушен Риза.

В предходното Народно заседание ГЕРБ и Българска социалистическа партия имаха по двама депутати, а Движение за права и свободи още веднъж едни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР