Oблачните технологии ще имат възлова роля в образователните технологии през

...
Коментари Харесай

Облачните технологии ще имат огромна роля в образованието


Oблачните технологии ще имат основна роля в просветителните технологии през идните 5 години (снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният пазар на просветителни технологии и интелигентни класни стаи ще нарасне от 125,3 милиарда $ през актуалната до 232,9 милиарда до 2027 година Основните фактори, движещи този осезателен напредък, включват възходящо търсене на решения за електронно образование, основано на неестествен разсъдък, предвиждат анализаторите от Markets and Markets.

След пандемията и неочакваното прекосяване към електронно образование мнозина намират редица изгоди от използването на просветителни технологии в процеса на образование. Днес тези системи биват прегърнати от учебни заведения, университети, частни школи и, несъмнено, корпоративни организации.

Сегментът на интерактивните екрани ще съставляват най-големия дял от на пазара през прогнозния интервал. Тези екрани оказват помощ за взаимно преподаване и предизвикват съдействието в действително време. Наричани още „ умни черни дъски “, те улесняват взаимната работа сред учениците, спомагайки за развиването на обществени умения.
още по темата
Според някои изследвания, сходна групова активност в класните стаи, постоянно подпомагана от технологиите, може да докара до 20% по-високи равнища на развиване на социално-емоционални умения. Учениците в сходни класове са с 13% по-склонни да се усещат уверени, като вземат участие интензивно в полемиките в клас.

Както може да се чака, облачните технологии ще имат голяма роля в бъдещите просветителни технологии.

Особено огромна е ролята на облачните калкулации във висшето обучение. Преподавателите могат елементарно да организират онлайн уроци и да ангажират студентите си в разнообразни стратегии и онлайн планове, като употребяват облачните технологии в образованието. И тук, както в доста други области, облачният модел на работа с технологиите се радва на възходяща наклонност и носи преимущества като понижаване на физическата инфраструктура, по-ниски разноски за поддръжка, 24×7 досегаемост и ефикасен разбор на електронното наличие.

Любопитна част от прогнозата на Markets and Markets гласи, че страните, които ще играят водеща роля във възприемането и използването на просветителни технологии, ще са Австралия, Япония, Китай и Индия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР