Обитателите на изгорялата в неделя вечерта общинска къща смятали да

...
Обитателите на изгорялата в неделя вечерта общинска къща смятали да
Коментари Харесай

Шестчленното семейство, останало без дом, отива в Петрич

Обитателите на изгорялата в неделя вечерта общинска къща считали да се пренесат в родния град на дамата - Петрич. Затова и въпреки за момента да няма къде да живеят, са подписали декларация, че отхвърлят препоръчаната им помощ.

Временно майката и четирите й деца са приютени в Комплекса за обществени услуги. Но защото не може там да бъде настанен и бащата, те не желали да се разделят, по тази причина са предпочели да се преселят в родното място на брачната половинка.

Общината ще възвърне изгорялата къща, само че това ще отнеме време, увери Стефан Понев, шеф на „ Общински парцели “. Той добавя, че фамилията неведнъж е подпомагано и от кметството, и от обществените институции, в това число с материали и пари за ремонт на къщата. Изпращани са им и техници да оправят електроинсталацията, от която се счита, че е тръгнал пожарът (от късо съединяване или от претоварване на електрическата апаратура, по първични данни). Мъжът обаче по този начин и не се научил да бъде добър собственик. Не работел, не плащал и символичния наем от 7,60 лв. на месец, към този момент имал дълг за над 260 лв. единствено от невнесен наем. Имал и много разправии със съседите, нееднократно се е стигало до намесата на полиция.

Въпреки това, Общината ще финансира строителството на нов покрив и останалите поправки по къщата, без значение от това кой ще я употребява. Ще бъде възобновена и частта от постройката, употребена от друго, също многодетно семейство.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР