Обилен сняг в големи части наЯпонияуби 17 души и рани

...
Обилен сняг в големи части наЯпонияуби 17 души и рани
Коментари Харесай

Снежна буря в Япония взе живота на най-малко 17 души

Обилен сняг в огромни елементи наЯпонияуби 17 души и рани повече от 90, като остави стотици домове без електричество, оповестиха чиновници за ръководство на бедствията, представени от " The Guardian ".

Мощни зимни фронтове натрупаха изобилен сняг в северните региони от предходната седмица, блокирайки стотици транспортни средства по автомагистралите, забавяйки службите и причинявайки 11 смъртни случая до събота.

Обилният снеговалеж през коледния уикенд докара броя на починалите до 17 и ранените до 93 до понеделник сутринта, съгласно организацията за ръководство на бедствия.

Много от тях сападнали, до момента в който са почиствали снега от покривите или са били затрупани под дебели купчини сняг, които се свличат отпокривите.

Общинските служби приканиха жителите да бъдат деликатни при снегопочистването и да не работят сами.

Агенцията за ръководство на бедствия заяви, че жена на към 70 години е била открита мъртва, затрупана под дебела купчина сняг на покрива, ненадейно паднал върху нея в град Нагаи в префектура Ямагата, на към 300 км.северно от Токио, където снегът е над 80 см.

Много елементи от североизточна Япония регистрираха три пъти повече от междинния снеговалеж за сезона.

Обилен сняг събори електропреносна кула в най-северния основен остров на Япония, оставяйки към 20 000 домове без електричество в коледната заран, макар че електричеството беше възобновено в множеството региони по-късно същия ден, съгласно министерството на стопанската система и промишлеността.

Десетки влакове и полети бяха спрени в Северна Япония до неделя, само че от този момент услугите бяха обновени в множеството случаи, съгласно министерството на превоза.



В Ниигата, прочут с развъждането на ориз, някои производители на мочи – лепкави оризови сладкиши, които са съществена част от новогодишните празнични ястия споделиха, че има закъснение на доставките и техните мочи може да не стигнат до клиентите в точния момент.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР