На 20 май Николай Абрашев областен управител на област Плевен

...
На 20 май Николай Абрашев областен управител на област Плевен
Коментари Харесай

Николай Абрашев се срещна с посланика на Република Словения в България Нейно Превъзходителство Наташа Бергел

На 20 май Николай Абрашев регионален шеф на област Плевен беше хазаин на визитата, на посланика на Република Словения в България Нейно Превъзходителство Наташа Бергел.

Срещата се организира в заседателната зала на Областна администрация – Плевен.

Визитата на Нейно Превъзходителство Наташа Бергел в града е във връзка Световният ден на пчелите - 20 май.

Посещението и в Плевен е по покана на Димитър Константинов, заместител – ръководител на Сдружение „ Биологично пчеларство ” и вестник „ Пчеларство ”.



По време на срещата на Нейно Превъзходителство Наташа Бергел с регионалният шеф участваха и: Димо Димов – основен редактор на вестник „ Пчеларство ”, Юлиан Станчев - ръководител на Областния пчеларски съюз в Плевен, Румен Балински – от Областния пчеларски съюз в Плевен и пчелар номер 1 на България за 2017 година, както и Петьо Петров - ръководител на кооперация „ Плевен мед 2023 ”.

По време на диалога, бяха обсъждани въпроси свързани с развиването на пчеларството в района.

Бяха давани и оферти, в каква посока да се работи за развиването на пчеларството, както в общината, по този начин и в региона.

От страна на присъстващите бяха отправени някои оферти към регионалният шеф, на които той даде заричане, че ще направи всичко допустимо те да се осъществят.

Господин Николай Абрашев показа, че отправените към него претенции и оферти, ще бъдат импортирани към институциите в най - къс период.



В края на срещата присъстващите си размениха подаръците, които бяха подготвили.

Преди тръгването си Нейно Превъзходителство Наташа Бергел показа, че е прелестно сюрпризирана от града и скоро отново ще бъде тук.

Световният ден на пчелите - 20 май, е разгласен с резолюция на Организация на обединените нации през декември 2017 година и има за цел да увеличи осведомеността за смисъла на пчелите и тяхната отбрана.

Темата за пчелите е доста настояща през последните години във връзка със международния проблем за тяхното изгубване. Учени и откриватели от целия свят насочват напъните си, с цел да отговорят на въпроса за какво пчелите понижават. За всички, които се занимават с тяхното развъждане, е ясно, че използването на избрани химически субстанции за растителна отбрана води до измирането на пчелите, а те са основно звено в виталния цикъл на растенията.

През 2021 година Международният конкурс за статистически афиш сложи на едно от призовите места плаката „ Защо пчелите са толкоз значими? “, направен от студенти от УНСС. Плакатът отразява търсенията и позициите на младежите в България и способства за основаването на база данни за пчеларството у нас.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР