Обилен сняг и силен вятър, необичайни за пролетта, обхванаха по-голямата

...
Обилен сняг и силен вятър, необичайни за пролетта, обхванаха по-голямата
Коментари Харесай

Пролетен сняг затрупа Балканите

Обилен сняг и мощен вятър, необикновени за пролетта, обгърнаха по-голямата част от Западните Балкани във вторник.

В Централна Сърбия рейс излезе от заснежен път и 18 души бяха леко ранени, заяви държавната телевизия РТС.

В столицата Белград две девойки бяха ранени, когато клон на дърво, повален от влажен и тежък сняг, падна върху тях, оповестиха здравните управляващи.

Неделко Тодорович, метеоролог, сподели, че въпреки снеговалежът да не е необикновен в Белград през април, той рядко се задържа. " Ако погледнете данните за последните 100 години, това е единадесетата снежна завивка, записана в Белград през април. Дебелината й е над 14 сантиметра, най-дебелата, записана до момента ", сподели той.

Редица планински пътища в Сърбия бяха блокирани от сняг, който тук-там беше с дебелина 40 сантиметра. Няколко села останаха без ток, оповестиха от отдела за изключителни обстановки на Министерство на вътрешните работи.

Издадено е предизвестие за вероятни наводнения по някои речни басейни поради предстоящото през идващите дни размразяване на снега.
 " Усеща се като лято ": Топлата зима чупи върхове в Европа

В Хърватия и Черна гора мощните ветрове стопираха фериботните линии по адриатическото крайбрежие. Хърватските управляващи също не разрешиха придвижването по няколко крайбрежни пътища.

В Косово управляващите в столицата Прищина предизвестиха хората да заобикалят да посещават градските паркове заради заплаха от падащи клони, оповестиха локални медии. Обилен сняг е навалял и в Босна.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР