Обикновено те разпитват вашингтонските властимащи. Но пресслужбата на Белия дом

...
Обикновено те разпитват вашингтонските властимащи. Но пресслужбата на Белия дом
Коментари Харесай

Репортери крадат на Еър Форс 1 - от гравирани чаши до калъфка за възглавница

Обикновено те разпитват вашингтонските властимащи. Но пресслужбата на Белия дом е обърната наобратно.


В американската столица се появиха репортажи, в които с възприятие за комизъм - само че в детайли, се проверяват ширещите се обири от прес секцията на " Еър форс 1 ", формалния аероплан на президента.

" В продължение на години десетки публицисти - и освен, тихомълком натъпкват в чантата си всичко - от гравирани чаши за уиски до чаши за вино и съвсем всичко, на което има емблема на " Еър форс 1 ", преди да слязат от самолета ", оповестява " Политико ".

Миналия месец Асоциацията на кореспондентите на Белия дом изпрати имейл до своите членове, в който строго предизвести, че изчезналите предмети от кабината за пресата, съхранявани от репортерите като сувенири, не са останали незабелязани.

Когато президентът на Съединени американски щати пътува, той е придружаван от 13 публицисти в задната част на своя Боинг.

Медиите заплащат на публицистите за полета с държавния аероплан, както и за храната и напитките, сервирани по време на полета.

Екипажът раздава като сувенири дребни пакетчета шоколадови бонбони M&M " s с президентския щемпел и подписа на американския водач. Очила и други аксесоари с марката " Еър форс 1 " могат да бъдат закупени онлайн.

Но това не е задоволително за доста от хората на борда на самолета, се споделя в отчета на " Политико ", описвайки звуците от чинии и стъкленици, които звънят в раниците на публицистите, когато те слизат от самолета.

В един от случаите някогашен сътрудник на един от най-големите вестници в Белия дом провел вечеря, на която сервирал храна в комплект от златни чинии " Еър форс 1 ", които с течение на времето били откраднати.

Поне един публицист се е вслушал в забележката на Асоциацията на кореспондентите - кулминационната точка е " дискретното връщане " на бродирана калъфка за възглавница след проведена среща сред репортера и чиновник на пресслужбата в парк против Белия дом.

Калъфката за възглавница минава от едни ръце в други и това е всичко. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР