Обикновено са подредени в близост до подлезите или спирките и

...
Обикновено са подредени в близост до подлезите или спирките и
Коментари Харесай

Ако Шофирате И Видите Този Жълт Легнал Полицай Задължително Трябва Да Знаете Какво Означава!

Обикновено са подредени наоколо до подлезите или спирките и има няколко разновидности. Но задачата им за доста хора остава мистерия, написа zajenata.bg.

Сега ще ви кажем защо тъкмо служат те!

Оказва се, че това са специфични тактилни плочи за незрящи и хора с повредено зрение. Благодарение на тяхната релефна форма слепите могат да се ориентират в пространството. А блестящо жълтият им цвят ги прави забележими за хората с доста неприятно зрение.



Плочките с надлъжни канали би трябвало да се разполагат по безвреден метод, заобикаляйки всички трудности. Така вие можете просто да поставите бастуна си сред улеите и се движите по тях умерено, без боязън, че ще попаднете на дирек или отворена шахта.



Плочките с бабуни предизвестяват за заплаха. Те са ситуирани на тротоарите наоколо до платното за придвижване или отбелязват края на тротоара.

За страдание, днешните служащи постоянно слагат тактилните плочи на инцидентен принцип, без да се грижат за удобството на хората със специфични потребности. Така че постоянно може да се види по какъв начин тактилните плочки водят човек напряко под колелата на камион или друго затруднение.

Така че, в случай че забележите погрешно сложени плочки, не се колебайте да го докладвате на съответната работа. Това може да избави здравето и даже живота на слепи хора!

Споделете тази информация с приятелите си, за тях също ще бъде забавно да попълнят знанията си.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР