Обичате ли краставицата? Тя е прекрасно мезе, нали? Култивирана е

...
Обичате ли краставицата? Тя е прекрасно мезе, нали? Култивирана е
Коментари Харесай

Всеки ден тя ядеше краставици. Всички забелязаха голяма промяна в нея, ето на какво се дължи тя

Обичате ли краставицата? Тя е прелестно мезе, нали? Култивирана е от епохи и се смята за една от най-хубавите храни за човешкия организъм. Изключителната изгода за здравето се дължи на характерния й състав: 95 % е вода, а останалите 5% се разпределят надлежно: калий – 40%, фосфор – 20%, натрий – 10% “, калций – 7.5%, хлор – 7%, силициев диоксид, както и захари, ферменти, минерални соли, фибри и доста количество витамини от вида A, B1, B6, C и D. Благодарение на този неповторим състав, организмът се хидратира във висока степен и се зарежда с по този начин нужните витамини и микроелементи, стимулиращи метаболизма и премахващи непотребните мазнини.

Така се понижава и равнището на пикочната киселина, с което се облекчава работата на бъбреците, само че и отшумяват болките от артрит и подагра.

Прочиства се и черния дроб, а комбинацията от вода и фибри очиства ефикасно целия организъм от токсични субстанции. Антибактериалните свойства на краставицата отстрани неприятния мирис в устата единствено след държане в нея на резенче в продължение на 30-ина секунди. Снижава доста и вероятността от пораждане на някои форми рак – изключително този на матката! Доказана е изгодата да се пие профилактично сок от краставица – по една чаша дневно. Използвайте и кората, само че след нейното дълготрайно грижливо измиване. Сега ще си позволим да ви препоръчаме – като главно обедно ядене – една специфична салата. Ето по какъв начин да я приготвите. В стъклена или пластмасова купа нарязвате на ситни кубчета две междинни по мярка краставици, накълцвате китка копър, включвате 15-ина маслини и сипвате от горната страна 150 г ситно смлени фъстъци. Добавяте няколко лъжици зехтин и подправки по усет – сол, къри, след което разбърквате усърдно. Изяждате купата и ще почувствате необикновен прилив на сила и жизненост – гладът и жаждата изчезват и даже 40 градусови жеги няма да ви вършат усещане! Опитайте – в този момент идва лято, а и краставиците ще бъдат в обилие!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР