Обичате ли да се смеете често? Тогава си вземете за

...
Обичате ли да се смеете често? Тогава си вземете за
Коментари Харесай

Дресура и обучение на уелско корги пембрук

Обичате ли да се смеете постоянно? Тогава си вземете за домакински любим куче от породата уелско корги пембрук. Това животно обожава човешкия смях. Не тъй като схваща същността му, а тъй като го приема като утвърждение на постъпките си. И естествено идва идната му специфичност, то не понася крясъците и незабавно ги пренебрегва.

Така че, когато уелското корги пебмрук ще бъде подлагано на образование и дресура, тези негови особености би трябвало да се имат поради, с цел да се реализира това желание сполучливо.

Социализацията и образованието на коргито е сериозна задача, към която би трябвало да се подходи отговорно. Това се постанова, тъй като в характера му са заложени някои особености, несъответствуващи за домакински любим, които би трябвало да се заличат.

Като начало това животно е било овчарско куче, което имало грижата за преживните животни. При пашата на едри животни като кравите, дребното и темпераментно корги ги събирало, хапейки ги леко по краката. Този му табиет е добре да се отстрани, с цел да не го ползва върху фамилията и изключително върху децата, чиито игри постоянно споделя като домакински любим.

Добрата социализация изисква също да се научи да приема останалите домашни любимци и за задачата е добре да израсне с тях. Ранната и цялостна социализация може да трансформира коргито в доста дисциплиниран домакински питомец, с помощта на усета му към работа. Нежността и уважението в процеса на образование са наложителни.

 Уелско корги

Нуждата от добра дресура при уелското корги пембрук се постанова и от друга специфичност на характера. Кучето постоянно се пробва да заеме йерархична позиция по отношение на стопанина. Ако се следи сходно държание, нужно е да се пресече с твърдо образование, налагащо ограничавания, които да пресекат тези опити.

Дресурата на коргито е изцяло допустима и може да бъде толкоз сполучлива, че кученцето да се научи да извършва разнообразни номера. То е способно да бъде толкоз положително, колкото е един цирков актьор от кучешкото семейство. Стига да се разчита на оптимистичният му, радостен манталитет, високият разсъдък и се работи с него нежно, с схващане, внимание и подучване. Коргито е работило дълго за хората и е готово отново да го прави, изпълнявайки всичко, което се желае от него.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР