Обичаният автор на бестселъри като Къде си, Аляска и Вината

...
Обичаният автор на бестселъри като Къде си, Аляска и Вината
Коментари Харесай

Джон Грийн с нов роман на български

Обичаният създател на бестселъри като Къде си, Аляска и Вината в нашите звезди споделя, че дълго чаканият му седми разказ е „ най-личният до момента в смисъла на това, че не се лимитира единствено до предишното “.

В Костенурки до безкрая читателят среща 16-годишната Аза, която прекарва всеки ден в битка с обсесивно-компулсивно психическо разстройство, също като Грийн. Авторът признава, че има сходен проблем от детството си и дълго време не е намирал сили да приказва за това обществено.

Споделя и че част от повода да съобщи посланието си под формата на живописен текст е точно желанието му да откри метод на изложение, който да му разреши да огледа на казуса като непряк наблюдаващ.

Целта на най-новия разказ на Джон Грийн Костенурки до безкрая е да покаже, че множеството хора, страдащи от хронични душевен разстройства, имат дълъг и пълностоен живот все пак и тези положения не са нещо, от което би трябвало да се срамим, а в противен случай – би трябвало да приказваме намерено за тях като общество.

Костенурки до безкрая може да бъде открита в книжарниците и онлайн от 18 ноември на цена от 19,90 лева Всеки, направил поръчка на романа през уеб страницата на издателство Егмонт, ще получи подарък – тематичен афиш с откъс от книгата.

Шестнайсетгодишната Аза в никакъв случай не би се вглъбила в тайните на избягалия милиардер Ръсел Пикет, само че щом биват намесени премия от 100 хиляди $ и безстрашната ѝ най-хубава другарка Дейзи, жаждата за разкрития на Аза се пробужда.

Двете дружно поемат към дългия път и необятните граници, които ги разделят от сина на Ръсел Пикет, Дейвис. Аза се старае. Старае се да бъде добра щерка, добра другарка, добра ученичка и може би даже добър детектив, до момента в който в това време живее в непрекъснато стесняващата се серпантина на личните си мисли.

С дълго чаканото си завръщане Джон Грийн споделя с разтърсваща и непоклатима изясненост историята на Аза в един ослепителен разказ за любовта и силата на дългогодишното другарство.

Джон Грийн работи като помощник в издателска къща, до момента в който написа първата си книга „ Къде си, Аляска?”. Романът се трансформира в бестселър и му донася освен интернационално самопризнание, само че и първото му литературно отличие – премията Printz.

Следващите му книги се радват на не по-малък триумф, а създателят печели и влиятелната премия Edgar през 2009 година с романа Хартиени градове. Бестселърът Вината в нашите звезди оглавява редица международни ранглисти, измежду които тези на New York Times и USA TODAY, а у нас се трансформира в най-продаваната книга за 2014 година на верига книжарници Хеликон.

Екранизацията по хитовия разказ е с присъединяване на холивудската звезда Шейлин Удли и излиза по кината през юни 2014 година Заедно с брат си Ханк Джон Грийн основава Vlogbrothers – един от най-популярните планове в цифровата платформа за видеосъдържание YouTube. През 2014 година той е избран от авторитетното списание TIME за един от 100-те най-влиятелни хора на планетата.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР