"Обичам те, Пепа!" С това кратко, но трогателно послание Алекс

...
"Обичам те, Пепа!" С това кратко, но трогателно послание Алекс
Коментари Харесай

Сашка Сърчаджиева: Няма миг, в който да не мисля за теб

"Обичам те, Пепа! " С това малко, само че прочувствено обръщение Алекс Сърчаджиева напомни, че на днешния 23 декември е родена майка й - незабравимата актриса Пепа Николова. Ако през днешния ден бунтарката в българското кино и спектакъл бе жива, щеше да навърши 75 години.

Два дни преди Коледа към този момент 15 години Алекс споделя прочувствено обръщение към майка си, която си отиде от този свят през 2006 година месеци преди 60-ия си празник.

Толкова доста те обичаааааам, МАМО! И толкоз доста ми липсваш, ПЕПА! Няма момент, в който да не мисля за теб! Честит Рожден Ден... Там... Някъде... Горе... ", е споделяла Сърчаджиева през годините.

„ Славата е момент, по-късно продължаваш да копаш и да се доказваш. Пазя се от тази суетност. Гледам да не се главозамайвам”, показа в свое изявление месеци преди да си отиде от този свят актрисата Пепа Николова. Тя бе мъжкото момиче на българското кино и спектакъл. Късата й прическа показваше устрема й към независимост и самостоятелност и я превръщаше в същинска бунтарка. Такава бе през целия си съвсем 60-годишен житейски път – и на сцената, и на огромния екран, и в персоналния си живот.

Не страдаше от звездомания, не се фукаше и не парадираше с известността си. Не цепеше обаче и басма никому и споделяше всичко, което й е на уста. Затова си завоюва и славата на „ неприятно момиче”. „ Тя беше възторжена, усмихната жена, майка, другар и уличник, както сама споделяше. Трудно ще я забравя”, сподели през 2006 година на поклонението в Сатиричния спектакъл нейният сътрудник и другар Стефан Данаилов и я съпостави с летяща комета. „ Тя пристигна като от небето, когато снимахме в Русе „ Понеделник сутрин” - едно момиче от Харманли, усмихната, намаана и ни направи луди. Тя беше чудо”, върна се обратно във времето артистът.

И добави: „ Тя беше невероятна - незабавно влезе в сърцата на артистичната колегия, говореха за нея като за българската Джулиета Мазина. Имаше извънредно лъчение и гений, и в случай че филмът беше излязъл в точния момент на екран, филмовата й кариера евентуално щеше да е друга”. В сложните моменти за нас, актьорите, Пепа не загуби убеденост в себе си и в хората, ругаеше, радваше се, жалваше се и се усмихваше, означи Стефан Данаилов, който си партнира с нея в „ На всеки километър”. Тя играе циганката Джалма, той – бате Серго.
Източник: hotnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР