Обхватът на тол системата, така, както е по задание и

...
Обхватът на тол системата, така, както е по задание и
Коментари Харесай

Росен Желязков: Обхватът на тол системата е около 10 хиляди км

" Обхватът на тол системата, по този начин, както е по задание и по този начин, както се извършва, е към 10 хиляди километра, само че политиката на страната би трябвало да обгръща избрани целеви групи, с цел да не докара до неравномерно систематизиране на тежестта във връзка с таксуването. " Това сподели в изявление за bTV транспортният министър Росен Желязков.
" Всъщност политиката на страната би трябвало да бъде ориентирана към директно преминаващите пътни транспортни средства. Това значи, че приоритет би трябвало да бъдат автомагистралите и републиканската пътна мрежа първи клас, отчасти от втори клас ", разяснява още Желязков.
В момента с превозвачите както на камиони, по този начин и на рейсове, върви диалог точно за приоритизиране на политиката, добави той.
Целта на въвеждането на тол системата е да се ограничи транспортът на пасажери и транспортът на товари и да вземем за пример цената на билета за транспорт на пасажери да не се трансформира, съобщи още транспортният министър.
Относно концесията на летище София той изясни, че доникъде на юли евентуално ще стане явен и концесионерът.
" По някои калкулации по чист размер над 2 милиарда ще влязат в страната. В първата си част ще бъдат ориентирани в държавния бюджет непосредствено. После ще бъде взето решение дали с тях ще бъде погасен дългът на БДЖ към страната, или ще се употребяват за други цели. А годишните концесионни хонорари ще влязат във фонда за подкрепяне на пенсионната система, както е по закон ", изясни още транспортният министър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР