Обезщетението за отглеждане на дете да се промени от 380

...
Обезщетението за отглеждане на дете да се промени от 380
Коментари Харесай

Ето ги новите по-високи пенсии, майчински и минимална заплата от Коледа

Обезщетението за развъждане на дете да се промени от 380 на 650 лв., минималната работна заплата от 650 на 710 лева, оферират от кабинета.

Последната актуализацията планува от Коледа минималната пенсия да стане 370 лв.. Сега служебният кабинет предлага антиковид добавката от 120 лв. да продължи още 6 месеца. Това значи, че минималната пенсия ще стане 490 лв., оповестява " България Он Еър ".

Галина Георгиева пресмята, че с парите ще може да посрещне коледните празници. 

" За помагането - оказват помощ, само че ще е добре, в случай че ги получаваме и отсега нататък. Да не сме в тежест на децата си. Ще можем да напазаруваме в допълнение за празниците. А в този момент и сметките станаха доста високи, нещо необикновено е, нямам визия за какво сметката за ток е толкоз висока този месец ", чуди се Георгиева.

Според сметките на кабинета, макар рецесиите, покачващите се цени и инфлацията, стопански страната ни може да си разреши подобен разход. 

" Каквото и да коства, твърдото ни решение е приходът на пенсионерите да не пада. От 25 декември минималната пенсия ще стане 370 лв.. А за следващата година междинното нарастване е 84 лв. ", съобщи министърът на финансите Валери Белчев.

А с бонусите от 120 лв. пенсиите ще се усилят в съпоставяне със сегашните.

" Като знам огромна част от пенсионерите в какво финансово положение са, намирам, че това е добре. Въпреки че избирам да се преизчислят пенсиите, тъй като това е една съсипия на пенсионната система ", разяснява Здравка Цанкова, която също е пенсионер. 

В проектобюджета за 2022 година се планува за втората година майчинство да се заплащат по 650 лв. на месец, както и увеличение на детските надбавки.

" Ще има увеличение на детските надбавки, както и прагът на право на приемане. Всеки жител с до 510 лева приход ще има право на детски надбавки, които ще се усилят с 20% ", посочи финансовият министър.

Според финансовите специалисти внасянето на бюджета от служебния кабинет в този момент е верен и належащ ход.
" При едно ново държавно управление ще има размотаване, ще удължат периода от 15 до 30 януари. Това за България не е преференциално. Ангажиментът на страната е да влезе в последната част на Ковид рецесията готова. Трябва да се вземат задоволително заеми, с цел да се покрие разходната част ", съобщи финансовият специалист Кольо Парамов.

Служебното държавно управление ще разиска по този начин оферти бюджет със обществените сътрудници в средата на декември. След това незабавно ще бъде импортиран в Народното събрание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР