Обезщетение от застрахователи, в размер на 127 960 лева, ще

...
Обезщетение от застрахователи, в размер на 127 960 лева, ще
Коментари Харесай

Пострадала в катастрофа осъди застрахователи за над 127 000 лв.

Обезщетение от застрахователи, в размер на 127 960 лв., ще би трябвало да получи момиче от Неделино, потърпевшо съществено преди години в тежка злополука. Това постанови Окръжният съд в Смолян.

Застрахователното сдружение е наказано да изплати неимуществени вреди от болки и премеждия от годната лавица за Гражданска отговорност. Катастрофата, при която има и починала жена, е станала на 21 ноември 2014 година по пътя Мадан - Златоград. Лек автомобил Peugeot 106, ръководен от 33-годишна жена от Неделино, е излязъл вдясно отвън лентата за придвижване. Дамата изгубила надзор над машината, навлязла в насрещното и се блъснала челно в товарен автомобил Mercedes, ръководен от 35-годишен мъж от Хасково. Жената починала на място. Ранени са пътуващите с нея четири деца на възраст сред 6 и 11 години.

Едно от потърпевшите е момичето, осъдило застрахователната компания. Тя потърпевша най-вече, като е била настанена за лекуване в болница "Свети Георги " в Пловдив с заплаха за живота. След дълготрайно лекуване тя е избавена.

Съдът присъжда 97 000 лв. обезщетение поради строшаване на черепа, кръвоизлив над твърдата мозъчна обвивка, травма на мозъка, разкъсно-контузна рана над цялото слепоочие, съчетани с голям белег над слепоочието. Освен това поради строшаване на лява подбедрица и настъпили вреди компанията ще би трябвало да изплати още 15 000 лв., както и още толкоз за неимуществени вреди от душевен премеждия, излиза наяве още от решението на магистратите.

Компанията ще изплати и 960 лева за медицински консумативи и разноски, както и лихвата по начисленото обезщетение, която възлиза на 9419 лв.. Решението предстои на обжалване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР