Обезлюделите селца в горите на Северна Тоскана изведнъж живнаха, след

...
Обезлюделите селца в горите на Северна Тоскана изведнъж живнаха, след
Коментари Харесай

Къщи за 1 евро се харчат на поразия в този известен район в Италия

Обезлюделите селца в горите на Северна Тоскана внезапно живнаха, откакто локалните кметове прегърнаха тръгналата от Сицилия самодейност да продават от дълго време необитаемите жилища против 1 евро, написа.

Тоест на цената в Италия на едно кафе, само че би трябвало да се има поради, че не става дума за известните винарски или приморски региони на региона, а за тудно наличните Апуанските планини в северозападната й част. Които въпреки всичко не са на края на света, а единствено на час и половина път до Флоренция или пък на час до Пиза и шикозния морски курорт Форте дей Марми.

През последният месец същински „ шлагер “ е регионът Гарфаняна, който на процедура се намира от другата страна на мраморните масиви, от където скулпторът на всички времена Микеланджело Буонароти е добивал материал за фамозните си шедьоври. Като най-се харчат градените най-малко преди два века от споени с хоросан камъни и покрити с плочи домове в разхвърляните махали на общината Верджемоли.



Кметът й Микеле Джанини не крие от пишещото приятелство, че малко или доста подтик на интереса към подопечната му територия е дал коронавирусът, тъй като в този момент хората търсят на пакост уединение високо в планините – счита се, че там болестта към този момент не се вихри. Разбира се, цената от едно евро е примамлива, само че индивидът си признава, че тя е малко или доста „ рекламен трик “, защото в случай че примерно дадена къща се продава за тази пара, дружно с нея вървят дворче и спомагателни постройки за другояче скромните, само че въпреки всичко „ в плюс “ 20 – 40 хиляди евро.

Освен това през идващите две години новият притежател е задължен да направи поправки за минимум 15 хиляди евро, като употребява най-вече локална работна ръка, би трябвало да се заплащат също по този начин всички налози и локални такси.

Микеле Джанини описа още на посетилите го кореспонденти, че клиентите му не са единствено италианци, само че има и доста мераклии американци, германци, китайци, руснаци и така нататък Като всеки Божи ден от началото на август на главата му се изсипват най-малко 200 -300 души, множеството идващи без предизвестие, на които кметът е и екскурзовод, и сътрудник по недвижими парцели.

Но прави всичко от сърце, тъй като „ стока “ към този момент съвсем не му е останала, а го радва най-много мисълта, че единствено през идващите 12 месеца в бедната му община ще се завъртят към 5 - 6 милиона евро. И налозите от тях ще бъдат задоволителни за ремонт на пътищата, за слагането на ново улично осветяване, за ободряване на църквиците и за други потребни начинания.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР