Обещание за производителност като на суперкомпютър, партньорство с Google, софтуерни

...
Обещание за производителност като на суперкомпютър, партньорство с Google, софтуерни
Коментари Харесай

Суперкомпютри на колела: Mercedes-Benz показаха новата си платформа

Обещание за " продуктивност като на суперкомпютър ", партньорство с Гугъл, софтуерни екстри с абонамент и доста самоуверен дизайн - това демонстрираха от Mercedes-Benz на свое събитие в Калифорния, отдадено на новата операционна система, която ще задвижва колите на компанията. За немския производител е значимо да покаже, че, с изключение на дизайн и механична надеждност, неговите модели оферират и същинско хай-тек преживяване - нещо, върху което се крепи маркетинговата тактика както на Tesla, по този начин и на новите китайски играчи на пазара.

Новата операционна система MB.OS е вътрешна разработка, само че с доста съществени сътрудници - Nvidia, Luminar и Гугъл. Целта - по-висока сигурност, по-ефективно автоматизирано шофиране и по-добра навигация. Операционната система ще предстои на спомагателни обновления през 5G мрежа, като по този начин ще се прибавят нови функционалности.
 Mercedes показа най-мощния седан S-класа
Mercedes показа най-мощния седан S-класа

S63 E Performance има хибриден силов елемент с 1430 Nm въртящ миг

" Ройтерс " оповестява, че Mercedes-Benz и Nvidia са се споразумели да си разделят приходите за събаряне на цената на мощните чипсети Orin, които ще задвижват първата генерация електрически автомобили с новата софтуерна платформа. По думите на изпълнителния шеф на MB Ола Калениус това е преференциален вид дори и водачите да не задействат всички функционалности, предлагани от процесора на Nvidia. А Orin е в действителност мощен - кадърен е на 254 трлн. интервенции в секунда.

Luminar, в която Mercedes-Benz има дял, ще помогне със своите LiDAR датчици на автомобилния производител в опитите му първи да се снабди със сертифицирана система за самостоятелно придвижване от трето равнище. Целта е колите да могат да се движат независимо със скорости от до 130 км/ч.
 Mercedes основава първата си фабрика напълно за електрически автомобили в Полша
Mercedes основава първата си фабрика напълно за електрически автомобили в Полша

Производството ще е за електрически микробуси

От Гугъл ще пристигна навигационната информация в действително време, като обаче от MB са се погрижили операционната система да може да се приспособява към разнообразни снабдители - да вземем за пример, в Китай ще се употребява локална платформа. Иновацията тук е, че процесът ще е двустранен - препоръчаният път ще е съгласуван с оставащият заряд и потреблението на ток.

Откъм infotainment партньорствата за старта на MB.OS все още се знае, че ще има интеграции със Zoom, YouTube и TikTok, като дори ще има вградена камера в колата.

Това коства пари

От MB не крият, че новата платформа е построена към спомагателните услуги. Стандартно колите ще идват със системи за подкрепяне на лидера от второ равнище. Тези от трето, за които ще са нужни и LiDAR датчици и които разрешават намиращият се на шофьорското място да е зает с други действия, са спомагателна алтернатива при поръчка и са обвързани с платения пакет с закрепен абонаментен интервал MB.DRIVE.

MB.CONNECT пакетът сплотява в себе си функционалности, свързани с навигацията, дистанционното управление на функционалностите, развлекателното наличие, връзката и отбраната, а MB.CHARGE дава достъп до по-добри цени на зарядните станции.
 Mercedes-Benz вкарва абонаментна такса за висока скорост
Mercedes-Benz вкарва абонаментна такса за висока скорост

На този декор автомобилният колос желае да направи своите електрически автомобили още по-бързи

Освен това, на екраните на новите коли на Mercedes-Benz ще има и персонализирани реклами. " Нашият метод е следният - стандартизираме една архитектура и по този начин имаме цялостен надзор над данните. След това те ни разрешават да имаме цялостна връзка с клиентите и по този начин можем да следваме пазарните трендове ", изясни софтуерният шеф на Mercedes-Benz Магнус Остберг, представен от PC Magazine.

Кога ще е на пазара

Олекотена версия на MB.OS ще дебютира в новата E-класа по-късно през тази година. Той ще стъпи върху сегашната платформа MBUX, която ще получи опция и за непосредствено инсталиране на Android приложения. Първите модели с пълнофункционална операционна система се чакат на пазара в края на 2024 година или началото на 2025 година

От 2025 година ще стане допустимо и да се надграждат избрани функционалности посредством спомагателни покупки през електронния магазин на автомобилния производител.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР