Обединихме се около предложението водата в Перник да се спира

...
Обединихме се около предложението водата в Перник да се спира
Коментари Харесай

Вероятният воден режим в Перник ще е между 8,00 ч. сутрин и 20,00 ч. вечер

Обединихме се към предлагането водата в Перник да се стопира в 8,00 ч. заран и да се пуска в 20,00 ч. вечер. Това съобщи кметът на Перник Станислав Владимиров след работна среща, извършена в локалното "В и К " взаимно с регионалния шеф Ирена Соколова и експерти от сдружението. По думите му въпреки и временен, това е най-вероятният вид за ограничаване на водоползването, който той ще разпише. Ще се следи разходът от язовира и по отношение на индикаторите е допустима смяна на режима.

Предложено е изключително водоснабдяване от язовир "Долна Диканя ", като водите му бъдат ориентирани към язовир "Студена ", съобщи шефът на "В и К " Иван Витанов. Този вид обаче е обвързван с доста условности, тъй като следва да се изследва качеството на водата и дали е годна за консумация.

Новият кмет на Перник връща предлагането за воден режим за преразглеждане

Водното количество в "Долна Диканя " е 4,7 млн. куб.м и може да послужи като буфер, разясни кметът Станислав Владимиров. Той е получил уверения, че в границите на месец, месец и половина, в случай че качеството на водата разрешава, е допустимо свързване с радомирския тръбопровод и по противоположен път с помпена станция водата да отиде в пречиствателната станция и в язовир "Студена ".

Премиерът Бойко Борисов се е обадил на пернишкия кмет незабавно след съвещанието на Министерски съвет и е заречен подпомагане, заяви Владимиров.
Перничани ще потърсят помощ от други В и К сдружения за спомагателни спешни екипи, тъй като един от огромните проблеми са безбройните повреди на територията на общината. В интервала, в който няма да има вода, да се правят поправки, с цел да понижим този голям размер, който сега изтича по улиците на Перник, сподели кметът.

В графика за водния режим има риск високите квартали да са с нарушено водоподаване, сподели също Владимиров. По думите му ще бъде направена разстановка по какъв начин тази обстановка да бъде преодоляна и част от жителите на общината да не са ощетявани.
Нямаме друга опция, с изключение на воден режим на този стадий, безапелационен е кметът. По думите му Перник може да бъде изправен пред филантропична рецесия.

Ще пожелаеме средства от Министерство на околната среда и водите за пречиствателната станция, които да бъдат отпуснати в незабавен порядък, както и незабавно подпомагане от няколко министерства, уточни Владимиров.
Освен това всички водохващания във Витоша ще бъдат тествани и ориентирани към "Студена ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР