„Обединеното кралство е на прага на нова глава в своята

...
„Обединеното кралство е на прага на нова глава в своята
Коментари Харесай

Борис Джонсън е оптимистичен за Брекзит

„ Обединеното кралство е на прага на нова глава в своята история “, съобщи английският министър председател Борис Джонсън в новогодишното си обръщение към нацията, в което даде обещание „ да довърши работата по осъществяването на Брекзит в границите на седмици “.
Британският министър председател посочи, че „ се надява страната да се придвижи напред обединена “ откакто напусне Европейски Съюз на 31 януари. Той даде обещание да ръководи за всички, освен за тези, които го поддържаха на общите избори. И добави, че би желал „ отличителните белези на започващото ново десетилетие да бъдат по-голям разцвет и по-справедливи благоприятни условия “.
Увеличение на финансирането на опазването на здравето, възстановяване на инфраструктурата, битката с насилието и опазването на околната среда са измежду главните цели на държавното управление през новата година, сподели Джонсън. Премиерът, който е на отмора в Карибско море, уточни, че първата точка от дневния му ред, когато се завърне, ще бъде „ да зачете волята на народа и да извади Обединеното кралство от Европейски Съюз “.
Законодателството за одобрение на съглашението за излизане от Европейски Съюз елементарно преодоля първото препяствие преди Коледа, като бе гласувано с болшинство от 124 гласа в Камарата на общините. С болшинството от 80 места, които имат консерваторите, се чака идващите етапи по утвърждението на законопроекта да бъдат преминати бързо през първия месец на годината, с цел да може страната да излезе на избраната дата 31 януари.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР