Обединението Демократична България обяви, че основната му задача за работа

...
Обединението Демократична България обяви, че основната му задача за работа
Коментари Харесай

Демократична България: Основната ни задача е да отстраним Борисов и Гешев

Обединението " Демократична България " разгласи, че главната му задача за работа в бъдещия 45-и парламент е осъществяване на настояванията на протестиращите хора за премахване от власт на Бойко Борисов и оставката на Иван Гешев .
В декларация на групировката, изпратена до медиите, се показва, че обединяването ще търси тематични, в това число и конституционни болшинства в идващото Народно заседание в осъществяване на тези задания и още цели, в това число рестарт на правовия и либерален ред, излекуване на държавността, разграждане на политическото въздействие на Движение за права и свободи , възобновяване на ролята на Народното събрание, промяна на изборния развой, лустрация и други Формацията изяснява, че има подготвен пакет от законодателни промени по тези тематики.
" Днес би трябвало да приемем своите разлики и решенията на обособените политически сили, само че и да успокоим хората, че ще има обединяване към идея. Макар и не като предизборна коалиция сред партии, само че сигурно към огромните задания като явен ангажимент от всеки да ги осъществим дружно в Народното събрание ", разяснява Христо Иванов през днешния ден. Той предлага всяка партия да съобщи политиките си, с цел да е ядно кой какво желае и към какво има единодушие, както и да се подпише съглашение или да се откри друга рамка за общи старания за почтени избори.
 Демократична България желае оставката на заместник-кмет на София " Демократична България " желае оставката на заместник-кмет на София
Групата на " Демократична България " в Столичния общински съвет изиска оставката на зам.-кмета по европейските политики Ирина Савина и на...
От " Демократична България " декларират подготвеност за съдействие с демократични обединения и неправителствени организации за гарантиране на честността на изборния развой и взаимно осъществяване на редом броене на резултатите, както и приканват за сключване на пакт за интегритет и вдишване на обществени задължения от участниците в изборите за опълчване на порочните изборни практики.
От обединяването желаят претендентите в идните избори да заемат ясна позиция по техните цели, с цел да могат жителите да създадат своя осведомен избор и да изискват техните политически представители да извършват декларираните в акцията задължения, в това число и във връзка с присъединяване им в такива болшинства в Народното събрание за рестарт на демокрацията и радикална рационализация на страната.
Публикуваме публикуваните от " Демократична България " цели без редакторска интервенция:
Отстраняване на ГЕРБ от ръководството и очистване на обвързваните с Борисов корупционни мрежи. 
Разграждане на систематичното политическо въздействие на Движение за права и свободи и разглобяване на Сарайския модел и неговите механизми за подмолно въздействие в стопанската система, правораздаването и медиите.
 Христо Иванов: Корупцията се трансформира в пробив в националната сигурност Христо Иванов: Корупцията се трансформира в пробив в националната сигурност
Включването на турския президент Реджеп Ердоган в националната конференция на Движение за права и свободи демонстрира корупционната взаимозависимост на българската поли...
Укрепване на принадлежността ни към Европейски Съюз и НАТО. Прекъсване на опциите за злонамерено непознато въздействие в България от страна на властнически режими, в това число режима на Путин и Ердоган, както и съответна оценка за усилване позициите на Китай у нас. Гарантиране на енергийния суверенитет на страната. Ревизия на плана и употребата на Турски поток и прекъсване на АЕЦ " Белене ". 
Възстановяване на ролята на Народното събрание и политическото посланичество - основаване на законодателна гражданска самодейност, опция за анкетни комисии, образувани от опозицията, промяна на партийното финансиране.
Лустрация посредством спиране на формите на продължаващо въздействие на мрежите на тоталитарните служби и комунистическата номенклатура и формите на тяхно възпроизводство. Въвеждане на опция за налагане на забрани за заемане на избрани длъжности. Осигуряване на обществен достъп до всички документи в обсега на КОМДОС и до разработките на службите и Министерство на вътрешните работи с изминал период на систематизиране. Въвеждане на действителни инспекции за преданост и интегритет за основни постове в администрацията и службите.
Укрепване на правовия ред и институциите посредством промени в Конституцията, осигуряващи преустановяване на мандата на Иван Гешев и на сегашния състав на Висш съдебен съвет. Реформиране на Прокуратурата и Висшия правосъден съвет посредством промени в Конституцията и Закона за правосъдната власт. Премахване на профилирания съд и прокуратура, както и на КПКОНПИ в сегашния ѝ тип. Премахване на властническите промени в Наказателно-процесуален кодекс на Цацаров, Гешев и ГЕРБ. Премахване на бюрото за отбрана на очевидци в сегашния му тип. Реподбор на прокурорите и следователите с присъединяване на европейски специалисти. Въвеждане на директна конституционна тъжба. Реформа в Министерство на вътрешните работи и службите, както и осъществяване на реподбор в основни структури от бранша. Ликвидиране на НСО.
Рестарт на регулаторите и контролните органи посредством въвеждане на парламентарен стандарт за избор на членове и ръководители с високи професионални и нравствени качества и потвърдена обвързаност към публичния интерес, върховенството на правото и демократичния модел на ръководство (вкл. лустрационен филтър) и гаранции за бистрота и публично присъединяване в процедурите по лъчение.
 Христо Иванов: Ердоган обществено сплоти корупционните си капии в България Христо Иванов: Ердоган обществено сплоти корупционните си капии в България
С виртуалната си поява на националната конференция на Движение за права и свободи президентът на Турция Реджеп Ердоган сложи мост за необявената коалиция меж...
Провеждане на стратегия за радикална рационализация в ръководството и стопанската система: реализиране на зелен енергиен преход и същинско зелено възобновяване от коронавирус рецесията, цифровизация и насърчаване на новаторска стопанска система и земеделие с висока добавена стойност. Ударно въвеждане на електронно ръководство и електронно опазване на здравето, административна промяна и децентрализация.
Развитие на човешкия капитал и разрастване на капацитета на хората в страната и отвън граница посредством ударни вложения в обучение и просвета, опазване на здравето и обществена отбрана.
Осигуряване на чиста и безвредна околна среда и използване на ограничения против разрушаването на естествените запаси в интерес на субсидирани частни ползи, прекъсване на преференциалните цени за горене на отпадъци и произвеждане на сила от Водноелектрическа централа, издигнати на язовири за питейна вода, прекъсване на противозаконните сечи.
Реформа на изборния развой посредством въвеждане на отдалечено гласоподаване - електронно и по пощата. Създаване на изборен регион " Чужбина ". Въвеждане на указател на гласоподавателите.
Прилагане на цялостна тактика за гарантиране на свободатата на медиите и публицистиката и коренно увеличение на прозрачността и достъпа до информация, която да бъде препоръчана от професионалната общественост.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР