Ню Йорк е на път да охлади бума на “мините”

...
Коментари Харесай

Ню Йорк налага мораториум върху добива на криптопари


Ню Йорк е на път да охлади взрива на “мините” за криптопари (снимка: CC0 Public Domain)

Бумът на добива на криптовалути в щата Ню наподобява е на път да стихне, откакто локалният сенат одобри законопроект, който ще спре новите разрешителни за някои електроцентрали с изкопаеми горива, чиято сила зарежда оборудванията за „ копаене “ на виртуалните пари. Мярката, която инициира изследване за въздействието на „ минните “ съоръжения върху околната среда в щата, беше призната от Държавното заседание по-рано тази година.

Обещавайки нови работни места, крипто-индустрията провокира разделяне измежду локалните законодатели. Те се счепкаха по въпроса дали мораториумът ще докара до по-големи екологични или до по-големи стопански вреди. Разговорите продължиха до късно вечерта.

Сега законопроектът ще би трябвало да бъде подписан от губернатора Кати Хочул. Тя може и да реши да му наложи несъгласие.

Миналият месец Хочул получи подаяние от 40 000 $ от основен изпълнителен шеф на компания, която ръководи някогашен алуминиев цех, трансфорат в оборудване за рандеман на криптовалути, съгласно данни на The New York Times.

След като Китай вкара ограничавания за добиването на койни предходната година, доста от запалянковците реалокираха активността си на други места по света. Ню Йорк, с неговото обилие от водноелектрически централи и пенсионирани съоръжения за рандеман на електричество от изкопаеми горива, които могат да бъдат рестартирани, бързо се трансформира в нов световен център за криптопари.

Това възобновление на изкопаемите горива провокира реакция от някои поданици и бранители на околната среда. Те се тормозят, че възродените съоръжения за сила от изкопаеми горива вредят на здравето на хората и екосистемите. Освен това са на път да се провалят напъните на щата да даде своя принос против изменението на климата.
още по темата
Новата норма планува двегодишен мораториум върху всевъзможни нови позволения за действия за рандеман на криптовалута, които употребяват характерната инспекция на транзакциите в блокчейна – развой, който употребява доста сила. Подходът, наименуван proof-of-work, е в основата на двете най-големи криптовалути – Bitcoin и Ethereum.

Търсенето на сила поради добива на криптопари е опасност за задачите в региона на климата, сложени от щата Ню Йорк през 2019 година Тогава локалната власт пое ангажимент щатът да понижи излъчванията на парникови газове с 85 % до 2050 година

Законопроектът не касае към този момент настоящите системи за рандеман на криптовалути и не стопира дейностите интервенции, които работят с възобновима сила или които употребяват по-малко енергоемки процеси.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР