Ню Делхи, столицата на Индия, е най-замърсеният град в света

...
Ню Делхи, столицата на Индия, е най-замърсеният град в света
Коментари Харесай

Осем града на Балканите са сред най-замърсените в света

Ню Делхи, столицата на Индия, е най-замърсеният град в света през 2018 година, съгласно изследване на две мониторингови организации в 61 града.
След Делхи, където живеят 20 милиона души, следват столиците на Бангладеш и Афганистан - Дака и Кабул.
Анализът е изработен в съдействие с швейцарска група, която събира данни за качеството на въздуха по света и интернационалната организация „ Грийнпийс “.
Според изследването, замърсяването в Ню Делхи е породено от транспортните средства и индустрията, строителството, димът от семействата и селскостопанските боклуци.
През 2018 година наличието на фини прахови частици във въздуха в един пространствен метър е 113,5 микрограма в Ню делхи. Това е два пъти повече, в сравнение с в Пекин, където междинната годишна стойност е 50,9 микрограма. Според това, китайската столица е на осмо място в света по замърсяване.
В Западните Балкани: 10 града в Западните Балкани – на територията на Босна и Херцеговина, Македония и Косово - и четири в Турция имат равнища, повече от 3 пъти по-високи от изисканите от СЗО. 8 града на Балканите са измежду най-замърсените 10% от всички градове в света.
Съединени американски щати и Канада: историческите горски пожари имаха трагично влияние върху качеството на въздуха през август и ноември, като 5 от 10-те най-замърсени градове в света през август са регистрирани в Северна Америка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР