Нямаше изненади при изборите в Русия, но този вот е

...
Нямаше изненади при изборите в Русия, но този вот е
Коментари Харесай

Анализатори: „Единна Русия“ спечели изборите, но трябваше да се потруди за победата

Нямаше изненади при изборите в Русия, само че този избор е значим за бъдещето на страната и ролята ѝ в района, разясниха някогашният външен заместник-министър Милен Керемидчиев и журналистът Валери Тодоров в „ Тази заран “.

Партията на президента Владимир Путин „ Единна Русия “ победи, въпреки и със спад в резултата спрямо предходния избор, „ само че този път се потрудиха да завоюват тази победа “, означи Керемедчиев.

Управляващата политическа мощ е обновила листите си и в Държавната дума влизат доста нови лица. При този избор се следи и усилване на акцията в обществените мрежи за привличане на младежите. Също по този начин Кремъл се постара да ограничи по всички вероятни способи присъединяване на опозицията във вота, разяснява някогашният външен заместник-министър.
Снимка: btvnovinite.bg
Още при подготовката на вота ръководещите започнаха ограничения, с цел да си обезпечат успеха. Една от тях беше ограничението на обществените мрежи. Кремъл предизвестиха огромните интернет колоси да съблюдават съветските закони и ограничиха достъпа до някои приложения, които бяха свалени от техните основатели по искане на съветските управляващи, в същото време „ Единна Русия “ ускори наличието си в интернет, уточни журналистът Валери Тодоров.

Не е огромна изненада спадът на гласовете за „ Единна Русия “. В Народното събрание ще влязат и нови политически сили като „ Новите хора “ на Алексей Нечаев - съветски фабрикант, който създава козметика. Тази партия се дефинира като прокремълска и завоюва известност измежду младежите с акцията си, разяснява Тодоров.
Снимка: btvnovinite.bg
Според журналиста сега се следи усилване на левите хрумвания в Русия, което се вижда от профила на опозиционните партии в Думата, а това се дължи на не изключително сполучливите обществени промени като пенсионната, както и конституционните промени, които не се радват на огромна поддръжка.

На тези избори не са били позволени интернационалните наблюдаващи и западни водачи са изказали съмнения за операции.

Такива сигнали дават и опозиционните партии, изключително Комунистическата партия, означи Тодоров.

Тези избори са значими за бъдещето на Русия и са подготовка за президентските избори през 2024 година, когато Путин ще би трябвало да реши дали още веднъж ще се кандидатира за Кремъл, означи Керемедчиев.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР