Нямаме точно мерило за властта на президента, но през последната

...
Нямаме точно мерило за властта на президента, но през последната
Коментари Харесай

Целувка на ДБ с ГЕРБ и ДПС може да се окаже целувка със смъртта

Нямаме тъкмо мерило за властта на президента, само че през последната година и половина, видяхме какво се случва с парламентарната народна власт и постоянните държавни управления. Това разяснява политическия анализатор Явор Сидеров в „ Стълбището ” на Дарик

А, това което се случва е, че президента по конституционно обвързване прави служебно държавно управление след служебно държавно управление, а тези държавни управления по насила не могат единствено и само да извършват конституционните си отговорности – да провеждат нови избори, а би трябвало и да ръководят, тъй като страната не може да спре. Така можем да разберем каква е ролята и ефикасното въздействие на президента в политическия развой, добави той.

По думите на Сидеров, при връчването на третия мандат се демонстрира способността на президентството да въздейства върху политическия развой, тъй като има явни разнообразни изходи според от това на кой ще го връчи.

От въртележката с връчването на третия мандат не би трябвало априори да бъде изключвано Движение за права и свободи, счита той.

Ние нямаме избор, с изключение на да изсветлим политическия развой. Нямаме избор, с изключение на да проведем правосъдна промяна. Нямаме избор, с изключение на да ограничим пълномощията на основния прокурор, не поради личността на Иван Гешев, а поради тази институция. Тези неща са значимите за естественото действие на страната, безапелационен бе Сидеров.

По думите му, „ Демократична България ” сега е под доста сериозен напън, както да направи държавно управление, по този начин и да не направи. Целувка на с ГЕРБ и Движение за права и свободи може да се окаже целувка със гибелта, предизвести той.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР