Нямаме никакви, дори близки във финансово измерение алтернативи на руския

...
Нямаме никакви, дори близки във финансово измерение алтернативи на руския
Коментари Харесай

Искра Михайлова, „Възраждане“: Икономиката не се интересува от мантри

" Нямаме никакви, даже близки във финансово измерение други възможности на съветския петрол, който съставлява 70% от преработваната у нас суровина за горива. Всъщност енергийната съгласуваност с Русия е резултат от решенията на генерации български политици от целия идеологически набор, през целия по този начин наименуван преход. "

Това съобщи депутатът от „ Възраждане “ Искра Михайлова в декларация от името на парламентарната група.

" Да се твърди, че България е готова за сходни шокови промени в енергийната сфера, не е нищо повече от незаконно подстрекателство. Икономиката не се интересува от мантри, а одобрителните потупвания по рамото от западните сътрудници няма да разрешат нито един проблем на българските фамилии и българския бизнес ", съобщи Михайлова.

Пълният текст на декларацията гласи:

" Дните на този парламент са преброени и ние от " Възраждане " припомняме, че главната причина за неговия къс живот е напълно елементарна – цялостна взаимозависимост на държавното управление от разнообразни непознати фактори, които от дълго време прокарват личните си проекти и тактики през така наречен български политически хайлайф. Съществуват страни, в които се намира политическа воля за отстояване на националния интерес като приоритет пред всевъзможни общностни задължения и това би трябвало да е съществена цел на всяко ръководство. За страдание нашата Родина не е измежду тези страни.

Конфликтът в Украйна образува стройно и поредно евроатлантическо болшинство и в последните месеци в Народното събрание минаха няколко знакови гласувания, посредством които напълно ясно си пролича разликата сред “Възраждане” и всички останали парламентарно показани партии. Когато трябваше да се отбрани спуснатата от Брюксел или Вашингтон линия, сред ръководещата четворна коалиция, от една страна, и ГЕРБ и Движение за права и свободи, от друга, нямаше безспорни никакви различия. Това беше задоволително показателно, а от другата страна бяхме ние.

Единствено " Възраждане " беше срещу прибързаните наказания против Руската федерация, които явно не реализираха никакви основни резултати и даже се отразяват отрицателно на страните от Европейския съюз.

Единствено " Възраждане " сложи въпроса за непознатите военни бази на наша територия, които в изискванията на спор, който всъщност е сред НАТО и Русия, с съображение тормозят все по-голяма част от българите.

Единствено " Възраждане " беше срещу оказването на военна помощ за една от воюващите страни в спора. Призовахме за разсъдък, отказвайки да вземем страна в конфликта сред два приятелски за нас нации. Реализирахме огромна филантропична акция за поддръжка в помощ на нашите сънародници в Украйна.

Заявихме безапелационна позиция срещу изгонването на 70 съветски дипломати и чиновници. Начинът, по който беше взето това невиждано решение, е ярка илюстрация за управническата импровизация, наречена четворна коалиция.

Предупреждавахме неведнъж за тежките последици от прекъсването на газовите доставки, само че държавното управление направи всичко допустимо това да се случи. Днес е реалност, че Европа напълно публично стартира сама да си постанова ограничавания за потреблението на газ. И това е единствено началото.

За следващ път подчертаваме, че нямаме никакви, даже близки във финансово измерение други възможности на съветския петрол, който съставлява 70% от преработваната у нас суровина за горива. Всъщност енергийната съгласуваност с Русия е резултат от решенията на генерации български политици от целия идеологически набор, през целия по този начин наименуван преход.

Да се твърди, че България е готова за сходни шокови промени в енергийната сфера, не е нищо повече от незаконно подстрекателство. Икономиката не се интересува от мантри, а одобрителните потупвания по рамото от западните сътрудници няма да разрешат нито един проблем на българските фамилии и българския бизнес.

Уважаеми сънародници, пристигна време, в което изхабените и изпразнени от наличие клишета за така наречен евроатлантически полезности към този момент не работят. Зимата е все по-близо, а атлантическият бряг е на хиляди километри. Историята не познава безконечни съюзи и колкото по-скоро стартираме да се съобразяваме с тези елементарни действителности, толкоз по-скоро ще върнем у хората чувството, че в действителност притежаваме виновен политически хайлайф. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР