Нямаме актуална енергийна стратегия, действа се на парче. Това заяви

...
Нямаме актуална енергийна стратегия, действа се на парче. Това заяви
Коментари Харесай

Сергей Станишев: В България липсва енергийна стратегия

Нямаме настояща енергийна тактика, работи се на парче . Това съобщи пред БНР някогашният министър председател и някогашен президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев.

За него митингите на миньорите и енергетиците не са изненада. По думите му ръководещите не споделят цялата истина за положението на българската енергетика. Той уточни неналичието на енергийна тактика като главен проблем. Бъдещето на енергетиката е цялостна мъгла , добави Станишев.

Бившият министър председател счита, че средствата по за обективен преход за Стара Загора, Перник и Кюстендил, които са на стойност близо 2,5 милиарда лв., би трябвало да бъдат изхарчени за преквалификация на служащите и основаване на нови работни места.

По отношение на Шенген той акцентира, че България е изпълнила всички критерии за присъединение . По думите му държанието на страната ни не е задоволително изрично. Ние, разясни Станишев. Евентуално присъединение на България към Шенген през декември, само че единствено по вода и въздух, той дефинира като крах, който ще затвърди България в ролята на вторичен член на Европейски Съюз.

По отношение на политическата конюнктура в страната той съобщи, че сглобката е постоянна. Бившият министър председател отдаде това на съчетанието на ползите на партиите в нея. Според него Движение за права и свободи е част от обединението .
 Премиерът мести срещата с протестиращите миньори в Народното събрание
Премиерът мести срещата с протестиращите миньори в Народното събрание

Опит за намиране на решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР