Нямам съвсем никакви притеснения. Ще дам един съвет - докато

...
Нямам съвсем никакви притеснения. Ще дам един съвет - докато
Коментари Харесай

Явор Гечев: В служебния кабинет вършехме работа, не сме се ръководили от популизъм

" Нямам напълно никакви терзания. Ще дам един съвет - до момента в който се улисват в инспекции, да не не помнят настоящата работа. В служебния кабинет вършехме работа, не сме се управлявали от популизъм. Овладяхме цените, инфлацията на храните за пръв път този месец е под 10% ".

Това посъветва някогашният длъжностен министър на земеделието Явор Гечев.

По думите му самият той е оставил няколко контракта, за които е имал подозрения, неподписани.

Няма заплаха, която да постанова повдигането на фитосанитарния надзор. Ако страната откри, че има заплаха, може да го вдигне. Последната седмица пуснахме три нови трасета за фитосанитарен надзор. Не е належащо все още да се събират такси, две институции са го открили. Ако е за пълненето на бюджета, да го създадат в този момент.

Според него със зърното и слънчогледа ще продължаваме да имаме проблеми. " Новата годишна продукция е на прага ни. Европа би трябвало да е по-гъвкава. Трябва да има гаранционни фондове, която да допуска, че зърното ще бъде плащано след 3-4 месеца.

Забраната за импорт свърши първичната си работа, само че не е задоволително. Европа е дебитор на България, служебният кабинет водеше проевропейска политика. Загубите са толкоз огромни, че няколко милиона няма да свършат работа. Първият транш от 15 млн. пристигна, подготвени сме да ги раздадем. Ние сме огромен вносител на слънчоглед, освен цената е проблем, а, че има и стока за милиарди, която няма по какъв начин да бъде осъществена. Хлябът не е поскъпнал ", разяснява Гечев, оповестиха още от NOVA.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР