„Няма такова нещо. Не виждам тирания във ваксинирането. Тиранията е

...
„Няма такова нещо. Не виждам тирания във ваксинирането. Тиранията е
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Бяхме на първо място по смъртност и преди коронавируса

„ Няма такова нещо. Не виждам робия във имунизирането. Тиранията е в разграничаването на едните от другите (ваксинирани и неваксинирани). Ваксинацията е развой, който е непринуден. Милиони хора се имунизират. В нашата парламентарна група има доста имунизирани хора. Ние считаме, че това е развой, при който всеки би трябвало да пресметне за себе си риска да прекара болестта или да се довери на имунизациите “, съобщи депутатът от Има Такъв Народ микробиологът проф. Андрей Чорбанов в „ Лице в лице “.

В петък Чорбанов прочете от парламентарната естрада декларация, с която се желае анулация на заповедта на здравния министър доцент Стойчо Кацаров, с която се вкарват облекчения за личния състав и посетителите на публични структури при съществуване на зелени Коронавирус документи за сполучлива имунизация, потвърдено преболедуване или негативен тест от последните 72 часа.

Самият Чорбанов не се е ваксинирал и напомни, че е споделил, че „ няма да се ваксинира още когато са излезли първите ваксини, още повече че е изкарал ковид в приблизително тежка форма “.

Последното проучване в „ Бритиш медикъл джърнал “, обхващащо 2,5 милиона души в Израел демонстрира, че преболедувалите има 13 пъти по-малка възможност от имунизираните да се разболеят още веднъж. Вероятността да имунизираните да прекарат тежко болестта с хоспитализация е 6 пъти по-голяма в сравнение с при прекаралите болестта, разяснява Чорбанов.

По думите му вероятността ковид да „ повтори “ някой преболедувал е под 1%. Самият той не е трансформирал живота си, откакто е изкарал инфекцията.

Ваксините против ковид нямат социална функционалност – те не стопират разпространяването на COVID-19 и ваксинираните също са приносители, само че тъй като оказва помощ да се изкара по-леко заболяването това би трябвало да е персонален избор на индивида дали да поеме риска да се имунизира или да се срещне със болестта, без да е имунизиран, счита Чорбанов.

Що се отнася до данните, че България е преди всичко по смъртност от ковид, Чорбанов разяснява, че „ ние бяхме преди всичко по смъртност и преди ковид “, а това се дължи на болното население и се нуждае от доста сериозен разбор.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР